Hrvatska IT tvrtka iskoristila priliku i napravila dobar posao u Kaliforniji

U pitanju je e-commerce platforma koja se bavi zdravstvenim uslugama, koja u sebi sadrži i integrirano savjetovanje zainteresiranih oko najboljeg odabira zdravstvene skrbi.

Martina Čizmić | 13.11.2020. / 15:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska IT scena posljednjih je mjeseci u središtu, kako domaće tako i inozemne javnosti. Nakon nekoliko uspješnih akvizicija, dolazi još jedna pozitivna vijest. Developerska kompanija Serengeti, iskoristila je izazovno vrijeme pandemije koronavirusa kako bi proširila svoje poslovanje u SAD-u.

Kako su istaknuli iz Serengetija, radi se o ugovoru s klijentom iz Kalifornije.  

Radi se o vrlo vrijednom i velikom projektu koji tu industriju zahvaća na globalnom nivou. S obzirom na to, očekivano se radi i o tehnološki vrlo zahtjevnom projektu kao i dugoročnoj suradnji. U pitanju je e-commerce platforma koja se bavi zdravstvenim uslugama, koja u sebi sadrži i integrirano savjetovanje zainteresiranih oko najboljeg odabira zdravstvene skrbi. To podrazumijeva i sljedeće funkcionalnosti vezane uz B2C i back office: generiranje leadova, povezivanje sa kontakt centrom, upravljanje sadržajem portala (content management), billing i naplata te analitiku i izvještavanje, otkrio nam je Goran Kalanj, CEO Serengetija.

Iako im to nije prvi klijent s američkog tla, ovaj ugovor poseban je zbog veličine i ozbiljnosti projekta na kojem će raditi. Serengeti je poznat kao IT tvrtka koja od svog osnutka radi na velikim enterprise projektima i za tvrtke koje su lideri u svojim industrijama te čije proizvode koriste milijuni korisnika diljem svijeta i čija upotreba ima značajan udio u svjetskoj ekonomiji.

Za naš model rada ova kriza je donijela i jednu dobru stvar, a to je da su tvrtke koje su ranije bile skeptične prema remote načinu rada sada uvidjele kako je to ozbiljan poslovni model koji ima više prednosti nego nedostataka. Time nam se otvorila dodatna prilika koju nismo htjeli propustiti, dodao je Kalanj.

Dodatnim širenjem Serengetija na američko tržište, njihovi developeri imaju mogućnost rada na globalnim projektima. Serengeti kontinuirano zapošljava nove djelatnike, a do kraja ove godine planira zaposliti nove developere za različite tehnologije. Ove godine su pokrenuli dva nova development centra u Srbiji i u Keniji. U 2021, uz urede u Zagrebu, Varaždinu i Bjelovaru, planiraju otvoriti urede u Splitu i Rijeci.

Serengeti gradi svoju ekspertizu prije svega u industrijskoj proizvodnji, financijama, logistici energetici i retailu. Mnogim klijentima pomogli su implementirati agilni način rada kao i napredne metodologije DevOps-a, automatskog testiranja te napredne SCRUM prakse. Prisjetimo se da su nedavno objavili kako su započeli suradnju s američkom tvrtkom Tricentis koja je svjetski lider u automatskom testiranju softvera, što je jedan u nizu vrlo velikih projekata.

Jednako kako s klijentima grade dugoročne i kvalitetne odnose, što su ove godine dodatno potvrdili Clutch priznanjem za jednu od vodećih B2B tvrtki u Hrvatskoj, tako i sa zaposlenicima rade na njihovom zadovoljstvu.

Hrvatska IT scena u posljednje vrijeme bilježi značajne uspjehe što potvrđuje i Serengeti koji je osim značajnog broja novih velikih projekata nedavno postao suvlasnik RedAI aplikacije koja pomoću tehnologije umjetne inteligencije analizira stanje na policama u svega nekoliko sekundi. Sustavno unaprjeđivanje poslovanja na svim razinama i njegovanje kompanijskih vrijednosti su ono što je Serengetiju omogućilo brzi rast i rad s tvrtkama koje su lideri u svojim područjima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti