Nakon što su prošle godine osigurali investiciju od 600.000 dolara, startup koji se bavi izradom alata za programiranje u oblaku dospio je u prestižni startup akcelerator TechStars u Bostonu. 

TechStars je startup akcelerator gdje startupi prolaze kroz 13 tjedana programa s mentorima. Posebnost ovog akceleratora jest to što manje od 1% prijavljenih zapravo upadne u akcelerator, što pokazuje ogroman potencijal Codeanywhera. Od 114 kompanija koje su završile ovaj program čak 92% njih je aktivno! 

Uspješnost ovog akceleratora može se zahvaliti i izuzetno kvalitetnim  mentorima poput Dennisa Crowleya iz Foursquarea, Davida Karpa iz Tumblra, Freda Wilsona i z Union Square Venturesa i mnogih drugih. 

Ivan Burazin, jedan od pokretača Codeanywhera istaknuo je kako su upoznali osnivača TechStarsa koji je bio oduševljen ekipom, te ih pozvao da apliciraju, što su dečki i napravili očito vrlo uspješno. 

Za one manje upoznate, Codeanywhere, koji se razvio iz PHPanywhere-a 2011. godine, polako postaje ekvivalent Google Docs ali za programere. Codeanywhere nudi mogućnost razvoja web stranica i aplikacija kao i ostali desktop alati, ali iz bilo kojeg internet preglednika i sa bilo kojeg uređaja. Sam kod se automatski sprema u oblaku u realnom vremenu.

Foto TechCrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju