Hrvatski Serengeti svjetskom tržištu ponudit će jedinstvenu platformu koja ubrzava razvoj digitalnih aplikacija do 80 posto

Nakon što su platformu razvili za vlastite potrebe te je uspješno implementirali kod jednog klijenta, u Serengetiju su shvatili da imaju hit proizvod za globalno tržište;

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2021. / 17:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U današnjem svijetu razvoja u IT i digitalnoj industriji pobjeđuje kombinacija kvalitete i brzine. Globalno gledajući prihodi iz digitalnog svijeta u konstantnom su porastu, mnogi se žele natjecati na tom tržištu, konkurencija je velika i globalna – stoga je brzina stavljanja proizvoda na tržište (time-to-market ) jedan od ključnih parametara. Upravo iz Hrvatske stiže rješenje koje će mnogima ubrzati taj put razvoja proizvoda.
Serengeti, hrvatska konzultantska IT tvrtka specijalizirana za razvoj složenih poslovnih aplikacija, koja ima 13 godina iskustva razvoja složenih enterprise aplikacija i preko 300 uspješno završenih projekata u raznim industrijama, danas je predstavila i svoj prvi kompletan proizvod spreman za korištenje na globalnom tržištu - FIYU.

Riječ je o rješenju koje ubrzava razvoj aplikacija do 80%, a obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularno je i bazirano na najboljim developerskim praksama.

Brojne mogućnosti primjene

FIYU je Rapid Application Development rješenje namijenjeno svim tvrtkama koje razvijaju vlastiti softver bilo da su IT tvrtke, start-up ili velike tvrtke. Osim toga, odlično je rješenje za tvrtke koje ne žele biti vezane za vendora. Može se koristiti prilikom razvoja rješenja od nule, kao i prilikom modernizacije legacy sustava i to neovisno o industriji u kojoj klijent posluje.

FIYU je platforma koja daje kompletnu osnovu za brzi razvoj custom aplikacija. Brojni projekti i suradnje s našim klijentima koji su lideri u svojim industrijama ukazali su nam što nedostaje svijetu developmenta., komentirao je Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti. Dodao je: Kod FIYU se mogu prepoznati brojni benefiti za klijente, no najviše sam ponosan na tim koji predano radi na našem proizvodu te što je cijela ideja razvoja vlastitog proizvoda iskorištena i za razvoj profesionalnih i socijalnih vještina naših developera.

Serengeti je ovo rješenje intenzivno razvijao dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe, tako da je Serengeti bio i prvi korisnik ove inovativne platforme. Na ideju da sami budu svoj klijent su došli kada se javila potreba da u kratkom roku imaju rješenje koje je prilagođeno njihovim poslovnim procesima. Prilikom razvijanja rješenja htjeli su objediniti dosada stečena znanja i korisnicima ponuditi sveobuhvatno rješenje. Tako FIYU svojim korisnicima nudi odgovarajuću front-end i back-end infrastrukturu temeljenu na dokazanim tehnologijama. Tu je i odgovarajuća dokumentacija, quality assurance te WARP STACK koji objedinjuje tehnologije, metodologije i najbolje prakse razvoja aplikacija zbog čega korisnik može vrlo glatko prijeći na samostalni razvoj custom dijela svoje aplikacije. Osim bržeg razvoja, tvrtke mogu ostvariti značajne uštede vremena i ljudskih resursa te izbjeći fazu pokušaja i pogrešaka koja se zna odraziti i na nestabilnost razvojnog tima.

Uzimajući u obzir nove zahtjeve, izazove, mogućnosti te brzi tehnološki razvoj, tražili smo dodatno znanje i iskustvo izvana kako bismo nadopunili i modernizirali naše proizvode i rješenja te kako bismo pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Pronašli smo Serengeti, tim koji se sastoji od visoko upućenih i pouzdanih pojedinaca koji su uvijek spremni na bilo koji izazov u bilo kojem trenutku. istaknuo je Matej Stipič, direktor odjela Atlas u tvrtki Epilog d.o.o.

Raketa kao simbol brzine

Jednako kako tvrtka ima specifično ime, nemoguće je ne primijetiti da i sama platforma nosi zanimljiv naziv: FIYU. Ime je odabrano tako da bude prilagođeno globalnom tržištu, ali opet da sadrži lokalnu notu te da upućuje na brzinu.

Direktorica marketinga u Serengetiju, Ana Milas komentirala je: Serengeti je odvažna firma koja hrabro nastupa na svjetskoj developerskoj sceni, a za tu scenu smo osvježili naš vizualni identitet, uzimajući u obzir da se radi o novom ruhu za svjetsku scenu, ali koje odražava osobnost nas kao tvrtke. Tako je i s našim prvim proizvodom. Zato se zove FIYU, sam naziv dolazi iz kolokvijalno korištene ekspresije za brzinu, a izgovorljiv je u različitim govornim područjima. Raketa upućuje na brzo lansiranje proizvoda na tržište što je glavni benefit. I sam slogan je takav da ukazuje na brzinu: Shift into high gear.

Platforma koja objedinjuje dokazane metodologije i tehnologije u rješenje s kojim klijent može odmah početi s razvojem digitalnih custom aplikacija rješava i problem traženja tehnologije koja bi bila najbolja za konkretan produkt. Veliku prednost FIYU ima i zato što modularna rješenja pokrivaju početni dio svake poslovne logike tako da tvrtke ne moraju trošiti resurse na razvoj klasičnih dijelova koji svaki softver ima, a koji su u osnovi gotovo identični svim rješenjima.

U današnjem poslovnom svijetu kada je za uspjeh važna kombinacija brzine i kvalitete Serengeti sa svojim rješenjem postavlja nove standarde brzog razvoja aplikacija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti