Hrvatski startup partner Greenpeaceu: Dobitnici brojnih investicija i ne planiraju stati

Ekipa AMP-Neta bavi se obnovljivim izvorima energije. Yahoo Finance uvrstio ih je u top šest startupa u 2019. godini. Kako su stvari krenule, smiješi im se globalno uspješan biznis, a ne čudi ni to što im je partner Greenpeace.

Sanja Vištica | 17.12.2019. / 07:02

Kada netko odluči investirati, primjerice, u solarne panele, uskaču oni, osnivači još jedne hrvatske perspektivne tvrtke.

Naša platforma u tom slučaju omogućuje osobi da u redovnim intervalima ostvaruje povrat na svoju investiciju, a vlasnicima solarne elektrane omogućuje da bez papirologije i na jako učinkovit način distribuiraju novac tim ljudima te si ozbiljno smanje troškove rada, pojasnio je svoj projekt Mislav Javor, jedan od suosnivača te mlade tvrtke.

Baš je to trebalo Greenpeaceu, koji je kasnije i kontaktirao s njima. Iako skeptični i u nevjerici, Greenpeace im je danas najveći partner. No nisu stali samo na tome. Rade i na još nizu stvari.

Prvo je to što oni koji su uložili u platformu mogu pratiti proizvodnju, potrošnju i druge parametre, a drugo, što će biti jako važno korisnicima koji kupuju električnu energiju od njih, jest da će moći plaćati račune mjesečne preko aplikacije i sl., rekao je Filip Dujmušić, drugi suosnivač tvrtke.

Na natjecanjima briljiraju. Dobili su izdašne financijske injekcije od dvaju velikih fondova, a od kojih je jedan najveći fond za energetiku na svijetu. Poslovna avantura postala je i životna, pa su svi dali otkaz na sigurnim radnim mjestima.

Dodao je Javor: "Imao sam stabilan posao i dobru plaću. Sad odjednom dajem otkaz da bih se bavio ničime godinu dana, pa onda nečime s manjom plaćom drugih godinu dana. Nije svima bilo najjasnije zašto bi to netko radio, ali se isplatilo."

Posla ima toliko da kreću u zapošljavanje s ciljem da imaju od 10 do 15 zaposlenika do kraja iduće godine.

Na pitanje kakva je Hrvatska zemlja za spomenuti biznis, Dujmušić je odgovorio: Nama su potrebni laptopi, internet i velike količine kave. Zato nam je Hrvatska odlična!

Upornost im se isplatila. Dokazali su da tko ne riskira, ne profitira.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti