Hrvatski startup Blockademia osigurao više od 2 milijuna eura u prvoj investicijskoj rundi

Aplikaciju za izdavanje i provjeru autentičnosti već su prepoznali brojni domaći i strani partneri, a šire se i na tržište Arapskog zaljeva.

Martina Čizmić | 16.11.2021. / 15:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatski startup Blockademia koji svojim rješenjem želi stati na kraj falsificiranim dokumentima, završio je investicijsku fazu namijenjenu privatnim ulagačima u kojoj je prikupljeno 2,25 milijuna eura. Blockademia ulazi u fazu rane prodaje (engl. early sale) vlastitog ACI tokena, nakon čega slijedi javna prodaja (engl. community sale).

Kako ističu, rana prodaja održat će se u tri faze. Tijekom prve, koja traje od 15. do 22. studenog ulagačima će biti dostupno 12.5 milijuna tokena po cijeni 0,20 eura, od 22. do 28. studenog 20 milijuna tokena po cijeni od 0,25 eura u drugoj fazi, te u zadnjoj fazi 37.5 milijuna tokena po cijeni od 0,3 eura i trajat će od 29. studenog do 5. prosinca. Hrvatski startup tako će napraviti značajan korak prema ostvarenju cilja, a to je svijet bez falsificiranih dokumenata.

Slika nije dostupna Blockademija testira svoje rješenja za provjeru autentičnosti dokumenata na Tehničkom fakultetu

Dobra vijest za hrvatski startup je i što je SAD maknut s liste zemalja u kojima nije moguće sudjelovati u javnoj prodaji te su Blockademijini ACI tokeni sada dostupni i američkim ulagačima.

Uspješan završetak private sale investicijske runde znak je da su ulagači prepoznali kvalitetu Blockademije i onoga što naša aplikacija nudi. Prikupljena sredstva iskoristit ćemo kako bismo ojačali svoj tim te do kraja iduće godine Blockademia aplikaciju izbacili na mainnet, odnosno učinili dostupnom u cijelom svijetu. Izrazito nas veseli veliki interes partnera i franšizera kojih već sad imamo preko 10, a zaključujemo i nove uzbudljive suradnje, izjavio je Marin Kramarić, CEO Blockademije.

Slika nije dostupna Hrvatski startup Blockademia započinje prodaju tokena na Cardano blockchain tehnologiji

Blockademia će biti prisutna i na tržištu Arapskog zaljeva, a predstavnik investitora i franšizera, tvrtka Connecta Digital Ltd., ističe zadovoljstvo suradnjom.

Drago nam je što možemo zahvaliti Blockademiji na prilici da budemo partneri projekta, ne samo kao investitori, već i kao franšizeri, odnosno predstavnici Blockademia projekta za područje Gulf Cooperation Councila koji čine Bahrain, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Prepoznali smo potencijal ideje koja zapravo rješava doista kompleksne izazove na dnevnoj razini u cijelom svijetu, dodao je predstavnik Connecta Digitala Ltd. Matjaž Viher.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti