Hrvatski startup Oradian pobjednik ovogodišnje Shift konferencije

Završena je još jedna odlična Shift konferencija koja se zadnjih nekoliko dana održavala u prekrasnom gradu Splitu. Nakon dijela zatvorenog za javnost, na Shiftu su se održavali hackathon i Challenge, a sve zajedno nastavilo su u već tradicionalnom tonu uz brojne odlične predavače i predstavljanje startupu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.06.2014. / 09:37

Hrvatski startup Oradian pobjednik ovogodišnje Shift konferencije

Završena je još jedna odlična Shift konferencija koja se zadnjih nekoliko dana održavala u prekrasnom gradu Splitu. Nakon dijela zatvorenog za javnost, na Shiftu su se održavali hackathon i Challenge, a sve zajedno nastavilo su u već tradicionalnom tonu uz brojne odlične predavače i predstavljanje startupu.

Zadnjeg dana Shifta uručene su nagrade dobitnicima za Shift Hackathon, koju je osvojio splitski programerski tim SDK uz novčanu nagradu od 5.000 dolara.

Ono što su svi čekali jest proglašenje pobjedničkih startupa, čije je prvo mjesto odnio domaći startup Oradian koji je osvojio 10.000 dolara i odlične kontakte s investitorima koji bi im mogli pomoći u daljnjem rastu.

Inače, Oradian je hrvatski startup koji je razvio globalnu platformu za mikrofinanciranje te tako potukao američki startup Prove koji je osvojio drugo mjesto i 3.000 dolara te japanski Storygami koji je nagrađen s 2.000 dolara.

Za kraj, moramo priznati da su organizatori podigli konferenciju na još jedan viši nivo, te time još jednom dokazali kako je upravo Shift jedna od najbitnijih konferencija za startupe u Hrvatskoj!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti