Hrvatski studenti europski su prvaci u programiranju

Studenti su ostvarili izniman uspjeh, a posebno su nagrađeni za najbrže rješavanje problema.

Martina Čizmić | 20.09.2024. / 10:37

Programer, ilustracija (Foto: Getty Images)

Studenti Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su fenomenalni uspjeh na finalu Svjetskog studentskog ICPC natjecanja. Oni su na tom najprestižnijem natjecanju studenata u programiranju, koje se održavalo u Kazahstanu, osvojili titulu europskog prvaka, priopćili su iz Hrvatskog saveza informatičara. Uz to, osvojili su i nagradu za najbrže riješeni zadatak - trebalo im je samo sedam minuta, te su se smjestili na 15. mjesto u konkurenciji 140 najjačih sveučilišnih timova iz cijelog svijeta.

Tim u sastavu Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Patrick Pavić, studenti na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prije odlaska na samo natjecanje pripremao se u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. 

Ovo je ujedno osmi put da se tim iz Hrvatske plasirao u finale Svjetskog studentskog ICPC natjecanja. Koliko je teško bilo plasirati se među timove koji će nastupiti u finalu, govori i podatak da su na regionalnim natjecanjima, nastojeći izboriti plasman u finale, sudjelovala 73.083 studenta s 3424 sveučilišta iz 103 države, naglašavaju iz Hrvatskog saveza informatičara. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti