Hrvatski Telekom udvostručio brzine 4G mreže

Kao tržišni lider u razvoju brzog mobilnog interneta, Hrvatski Telekom radi novi iskorak!

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.02.2015. / 11:43

Hrvatski Telekom udvostručio brzine 4G mreže
  • Maksimalna brzina pristupa mobilnom internetu u 4G mreži povećava se sa 75 Mbit/s na 150 Mbit/s
  • Novim investicijama Hrvatski Telekom diktira tempo razvoja brzog mobilnog interneta četvrte generacije

Kao tržišni lider u razvoju brzog mobilnog interneta, Hrvatski Telekom radi novi iskorak: maksimalnu brzinu u svojoj mobilnoj 4G mreži povećava sa sadašnjih 75 Mbit/s (megabita po sekundi) na 150 Mbit/s. Korisnici će moći uživati u prednostima dvostruko bržeg 4G interneta već od sredine veljače.

"Hrvatski Telekom u razvoj i novu infrastrukturu godišnje investira više od milijardu kuna. Nova investicija u kojoj smo kupili dodatni radiofrekvencijski spektar omogućuje nam da korisnicima ponudimo dvostruko veće brzine mobilnog interneta te naša 4G mreža omogućava najbrže surfanje u Hrvatskoj. Brzine koje omogućuje naša 4G mreža za korisnike znače još naprednije i kvalitetnije korištenje usluga, poput live TV streaminga (MAXtv To Go), HD video streaminga i online gaminga. S investicijama u razvoj mreže nastavljamo i dalje. Osim u mobilnu, HT nastavlja i s ulaganjima u fiksnu mrežu uz širenje naše optičke mreže", ističe Thorsten Albers, član Uprave HT-a i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

Hrvatski Telekom je među prvima u Europi usvojio LTE standard četvrte generacije u mobilnim telekomunikacijama i danas upravlja 4G mrežom koja je dostupna velikom dijelu stanovnika Hrvatske.

Potkraj prošle godine investirao je i u kupnju dodatnog radiofrekvencijskog spektra na natječaju HAKOM-a, što je omogućilo udvostručenje brzine pristupa mobilnom internetu.

Foto: Hrvatski Telekom

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti