HT i Zaba predstavili novu mobilnu uslugu - Telekom Bankarstvo

Telekom Bankarstvo je prva takva suradnja telekomunikacijskog operatora i banke na hrvatskom tržištu.

Martina Čizmić | 07.03.2019. / 12:19

Telekom Bankarstvo (Foto: Hrvatski telekom)

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka potpisali su ugovor o suradnji u pružanju i distribuciji nove digitalne, bankarske usluge – Telekom Bankarstva.

Riječ je o bankarskoj usluzi koja će korisnicima biti dostupna jednostavno, brzo i sigurno putem mobilne aplikacije koja uključuje široku paletu bankarskih proizvoda i usluga, uz podršku najraširenije mreže poslovnica i bankomata u Hrvatskoj, web chat i pozivni centar Zagrebačke banke.

Telekom Bankarstvo je prva takva suradnja telekomunikacijskog operatora i banke na hrvatskom tržištu. Usluga će korisnicima nuditi najveći broj digitalnih bankovnih usluga u Hrvatskoj, a na raspolaganju će biti svim korisnicima smartphonea, dok će korisnicima Hrvatskog Telekoma biti dostupne posebne pogodnosti.

Ovo je ujedno i prva bankarska usluga kod koje je ugovaranje bankarskog paketa moguće preko mobilne aplikacije i bez odlaska u poslovnicu. Korisnicima će na raspolaganju biti i druge inovativne bankarske usluge, primjerice slanje novca samo klikom na kontakt iz imenika.

Kao vodeći na tržištu, Zagrebačka banka i Hrvatski Telekom uvode nove trendove, ali i pružaju više mogućnosti svojim klijentima. S obzirom da smo dio Grupe UniCredit, ulaganje u digitalizaciju važan je dio naše strategije, kao i poboljšanje naše ponude na mobilnim platformama. Ova je suradnja prilika za poboljšanje naše učinkovitosti, ali još nam je važnije poboljšanje korisničkog iskustva klijenata. Prepoznajemo njihove potrebe i nudimo im najbolje iz oba svijeta - bankarstva i telekomunikacija, rekao je Claudio Cesario, zamjenik predsjednika Uprave i General Manager Zagrebačke banke.

Ulazak u područje digitalnog bankarstva je odličan primjer transformacije Hrvatskog Telekoma u digitalnu kompaniju. Siguran sam da će korisnici vrlo brzo prepoznati vrijednost jednostavnog i brzog upravljanja vlastitim financijama koje pruža usluga Telekom Bankarstva, i da će ova nova digitalna inovacija rezultirati najboljim korisničkim iskustvom. Riječ je o prvoj cjelovitoj bankarskoj usluzi na dlanu uz koju će korisnici uživati i u kombinaciji s najboljim pogodnostima Hrvatskog Telekoma i koju ćemo i dalje unaprjeđivati s najnovijim digitalnim funkcionalnostima, rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka su u fazi pilotiranja usluge Telekom Bankarstva koja će biti dostupna svima do ljeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti