HTC najavio nove naočale za uranjanje u virtualnu stvarnost - VIVE Flow

Nove HTC-ove naočale za virtualnu stvarnost trebale bi spojiti dva aspekta - rad i odmaranje u virtualnoj stvarnosti.

Martina Čizmić | 15.10.2021. / 09:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HTC je predstavio nove, kompaktne i lagane naočale za virtualnu stvarnost - VIVE FLow. Kako su istaknuli prilikom predstavljanja, tijekom razvoja posebna je pozornost posvećena udobnosti i autonomiji samih naočala.

Tako su nove VIVE Flow teške svega 189 grama, a zahvaljujući dizajnu dvostrukih šarki i mekanoj maski mogu se lako pospremiti u posebnu futrolu za siguno nošenje. Osim toga, dizajnirane su kako bi najbolje pristajale različitim korisnicima.

Slika nije dostupna Bojite se vode? Dubine mediteranskog podmorja možete istraživati na sigurnoj udaljenosti pomoću virtualne stvarnosti

Iz HTC-a posebno ističu ugrađene komande kojima korisnici mogu prilagoditi izgled slike na naočalama kako bi i oni korisnici koji inače koriste naočale za bolji vid, mogli imati jasnu sliku.

Za dodatnu udobnost prilikom dugotrajnijeg nošenja trebao bi se pobrinuti sustav hlađenja koji odvodi topli zrak od lica korisnika i tako sprječava znojenje.

Ono što se skriva u samim naočalama je 100 stupnjeva široko vidno polje koje omogućuje gledanje u kino formatu i HD kvaliteti, uz 3,2 K rezoluciju u 75 Hz frekvenciju osvježavanja. Za zvuk se brine 3D prostorni audio, a naočale se mogu dodatno povezati s Bluetooth slušalicama.

Slika nije dostupna Objavljeni detalji o potpuno novom Appleovom proizvodu: Stiže sljedeće godine, a stajat će više od 2 tisuće dolara

Slika nije dostupna Putovanja u doba pandemije: Na vlastitom kauču istražuju svijet kroz virtualnu stvarnost

S VIVE Flow, HTC odvodi tehnologiju u novom smjeru, s fokusom ne na ono što radimo, već na ono kako se osjećamo. Održavanje naše dobrobiti posljednjih je godina došlo u prvi plan, jer milijuni osjećaju posljedice stresa svaki dan. Upravo je zato postalo važno uzeti si vremena i smiriti um. VIVE Flow nudi savršenu mogućnost da pobjegnemo iz naša četiri zida i uronimo u savršeno okruženje, istaknula je predsjednica HTC-a, Cher Wang.

Uvjerena je da će aplikacije za meditaciju, virtualna putovanja, gledanje televizije ili filmova u virtualnoj stvarnosti, ali i korištenje aplikacija za vježbanje mozga te suradnja i druženje s kolegama putem VIVE Synca pokazati koliko su VIVE Flow zapravo korisne naočale za virtualnu stvarnost.

VIVE Flow trebale bi biti dostupne u studenom, očekivana cijena kreće se oko 500 dolara (oko 3200 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti