HTC predstavio fond za virtualnu stvarnost vrijedan 100 milijuna dolara

HTC očigledno želi (p)ostati jedan od najvažnijih igrača na tržištu virtualne stvarnosti.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.04.2016. / 07:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Bitka za prevlast u segmentu virtualne stvarnosti će sasvim sigurno biti žestoka, a HTC zahuktavanje želi dočekati spreman. Stoga su predstavili fond za virtualnu stvarnost, vrijedan 100 milijuna američkih dolara i osnovan sa samo jednim ciljem - da pomogne developerima diljem svijeta i potencijalnim start-up kompanijama koje će razvijati sve vezano uz tehnologiju virtualne stvarnosti. Fond je nazvan Vive X i trenutačno ima urede u San Franciscu, Pekingu i Taipeiu. Osnivanje fonda je najavio predsjednik HTC korporacije, Cher Wang. 

"Virtualna stvarnost već sada mijenja svijet, taj će se trend nastaviti i u budućnosti, a mi se tome iznimno veselimo. Osnivanjem ovog fonda želimo omogućiti globalnu uključenost u razvoj virtualne stvarnosti svima koje to zanima i koji za to imaju talenta. Zajedno želimo pomoći oblikovati budućnost ove industrije", rekao je Wang. Vive X će onima koji se uključe u ovaj VR inkubator pomoći da "stanu na noge", naravno pod uvjetom da njihova ideja i proizvod budu dovoljno dobri za globalni nastup. Ograničenja nema, mogu se prijaviti postojeći, ali i start-upovi koji će se tek osnovati. 

Koliko god ovakva ideja izgledala sjajno, mnogi su skeptični, usprkos iznosu od 100 milijuna USD. Sličnu je stvar pokušao napraviti i Google, koji je 2013. godine također osnovao sličan fond za Google Glass aplikacije i sve što ide uz to, na kraju je cijeli projekt završio poprilično neslavno. Ali, virtualna stvarnost je, slažu se svi, nešto što zanima daleko veći broj potencijalnih konzumenata, stoga ovaj HTC-ov potez ima logike... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti