Htio uložiti u kriptovalute, pa umjesto da zaradi, ostao bez 27 tisuća eura

Krenulo je s oglasom na internetu, a završilo s prijavom policiji.

Hina | 19.05.2023. / 13:55

Kriptovaluta, ilustracija (Foto: Getty Images)

Mladić s područja Ivanca u Varaždinskoj županiji ostao je bez 27.000,00 eura, nakon što se na društvenoj mreži javio na oglas za ulaganje u kriptovalute, priopćila je u petak policija.

Kockanje Hoće li Britanci trgovanje kriptovalutama regulirati jednako kao i kockanje?

Prema prijavi koju je od 26-godišnjaka zaprimila Policijska postaja Ivanec, mladić je tijekom ožujka ove godine na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas za ulaganje u kriptovalute te je stupio u kontakt s nepoznatom osobom na oglasnoj stranici i prema dogovoru početno uplatio iznos od 250 eura.

Nakon uplate, javila mu se ženska osoba te se predstavila kao njegova brokerica koja će ga voditi kroz daljnja ulaganja. Prikazivanjem navodno velike zarade na aplikaciji na kojoj je poslovao, od mladića je zatraženo više uplata sve većih iznosa, a poslane su mu i obavijesti o navodnim blokadama novca zbog kojih treba ponovno uplatiti depozit i slično.

Slika nije dostupna Regulativa volatilnog tržišta: Vijeće EU-a donijelo Uredbu o tržištima kriptoimovine

Nakon što je uplatio ukupno oko 27.000 eura, 26-godišnjak je posumnjao da se radi o prijevari te sve prijavio policiji koja nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti