Huawei i Ericsson potpisali su dugoročni globalni ugovor o međusobnom licenciranju patenata koji pokriva patente važne za širok raspon standarda kao što su 3GPP, ITU, IEEE i IETF standardi za 3G, 4G i 5G mobilne tehnologije.
Ugovor pokriva međusobnu prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja, s time da obje strane imaju globalni pristup međusobnim patentiranim, standardiziranim tehnologijama.

Drago nam je što smo s Ericssonom postigli dugoročni globalni ugovor o međusobnom licenciranju, rekao je Alan Fan, voditelj Huaweijevog odjela za intelektualno vlasništvo. Kao kompanije koje najviše doprinose standardnim osnovnim patentima (SEP) za mobilnu komunikaciju, obje tvrtke prepoznale su vrijednost međusobnog intelektualnog vlasništva, a ovaj sporazum stvara snažnije okruženje za patente. On pokazuje predanost obje strane da intelektualno vlasništvo treba biti pravilno poštovano i zaštićeno.

Tijekom proteklih 20 godina Huawei je dao veliki doprinos ključnim ICT standardima, uključujući one za mobilne, Wi-Fi i multimedijske kodeke. U 2022. godini Huawei je podnio 4505 prijava Europskom uredu za patente, čime se nalazi na vrhu ljestvice po broju podnesenih prijava za patente.

Naša predanost dijeljenju vodećih tehnoloških inovacija potaknut će zdrav i održiv razvoj industrije te pružiti potrošačima robusnije proizvode i usluge, dodao je Fan.
Huawei je i nositelj te implementira SEP-ove i nastoji zauzeti uravnotežen pristup licenciranju. Potpisivanjem ovog sporazuma, omogućuje se međusobno dijeljenje pristupa ključnim tehnologijama između dionika.

Sporazum je rezultat intenzivnih razgovora koji su osigurali da se poštuju interesi nositelja patenata, kao i onih koji ih implementiraju, istaknuo je Fan.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju