Huawei novim pametnim satom cilja na one koji žele eleganciju i naprednu tehnologiju u istom uređaju

Huawei je s novom inačicom sata naglasak stavio na tradicionalan elegantni dizajn, ali i napredne mogućnosti.

Martina Čizmić | 30.10.2021. / 08:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na nedavno održanom predstavljanju novih uređaja koje se održalo u Beču, Huawei je predstavio novi pametni sat Watch GT 3, koji naglasak stavlja na elegantan dizajn i izdržljivu bateriju. Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, Watch GT 3 nudi prilagođeno stručno i sportsko planiranje aktivnosti kako bi potaknuo korisnike na brigu o svom zdravlju i pomogao im pronaći sportsku disciplinu koja odgovara njihovom stilu.

Huawei Watch GT 3 dolazi u dvije veličine, 46mm i 42mm, a dizajn uvelike podsjeća na klasične, elegantne, ručne satove. Tako je prednje kućište izrađeno od laganog i čvrstog nehrđajućeg čelika koji je otporan na toplinu i hladnoću, dok je stražnje kućište izrađeno od kompozitnog materijala dodatno ojačanog polimernim vlaknima.

Zanimljivo, do sad su Huaweijevi pametni satovi dolazili s različitim načinima korištenja - uz ekran osjetljiv na dodir tu su bili i dodatni gumbi ili bočni kotačić. Huawei Watch GT 3 pak dolazi s rotirajućom krunicom i taktilnim povratnim informacijama što bi korisnicima moglo dodatno olakšati korištenje. 

Iako vanjski izgled stavlja nagalasak na eleganciju, lice sata moguće je u potpunosti prilagoditi korisnikovim željama i raspoloženju odabirom jednog od čak 10 tisuća različitih zaslona. Također, može izabrati i između raznih remena koje se lako mijenjaju, uključujući remen od nehrđajućeg čelika, remen od fluoroelastomera, kožni remen, remen od najlona (dostupan u živim bojama) te Milanese remen.

Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, Huawei Watch GT 3 ima snažnu bateriju koja traje 14 dana na satu od 46mm i 7 dana na satu od 42mm, a korisnici mogu koristiti i opciju bežičnog punjenja.

Posebno je istaknuta komponenta koja se brine za zdravlje korisnika. Tako Huawei Watch GT 3 pametni sat podržava TruSeen tehnologiju praćenja otkucaja srca 5. generacije, koja omogućuje i poboljšani cjelodnevni nadzor zasićenosti kisika u krvi, ali i prati temperaturu kože, korisnikovo disanje te razinu stresa. Korisnici ga čak mogu koristiti i za praćenje kvalitete sna uz opciju TrueSleep 2.0.

U kombinaciji s Huawei Health aplikacijom, korisnicima mogu pratiti i svoj dnevni unos vode, dobiti podsjetnik kad je vrijeme za popiti lijek te dobiti podsjetnik da je vrijeme za spavanje. Osim toga, mogu pratiti svoje treninge uz više od 100 načina vježbanja. Planovi treninga su prilagođeni fizičkom stanju korisnika te njegovim navikama vježbanja, a korisnici mogu i sami prilagoditi svoje ciljeve. 

Kako je najavljeno na regionalnom lansiranju, Watch GT 3 trebao bi uskoro biti dostupan i u Hrvatskoj, no još nisu poznate njegove lokalne cijene. Znamo da je za Europu preporučena cijena za model od 46mm 349 eura (oko 2600 kuna), a onaj od 42mm 329 eura (oko 2450 kuna) pa je za pretpostaviti da se ni u Hrvatskoj neće puno razlikovati. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti