Huawei predstavio nove uređaje, uključujući novu generaciju sklopivog pametnog telefona

Predstavljeni su i novi prijenosnici, slušalice, ali i E-Ink tablet Huawei MatePad Paper.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.06.2022. / 10:31

Huawei Mate Xs 2 (Foto: Huawei)

Huawei je na ovotjednom eventu održanom u Istanbulu predstavio brojne nove proizvode, uključujući novi sklopivi pametni telefon, nove prijenosnike, prvi tablet s E-Ink ekranom i slušalice. Tijekom eventa iz kompanije su naglasili kako razvijaju ekosustav proizvoda u 6 glavnih područja - pametnih telefona, drugih pametnih uređaja, HMS ekosustav, B2B poslovanje, pametna rješenja za automobile i sustavi za pametni dom.

Mate Xs 2 najlakši je sklopivi pametni telefon koji donosi tehnička rješenja koja omogućuju njegovo sklapanje prema van te lagano i tanko kućište uz odlične operativne performanse. Među inim, treba izdvojiti True-Chrome kameru od 50 MP te bateriju od 4600 mAh i 66 W Huawei SuperCharge značajkom za ultra-brzo punjenje u pokretu.

Huawei je u Istanbulu predstavio i nove pametne telefone srednjeg cjenovnog ranga – nova Y70 i nova Y90. Za model nova Y70 iz ove kompanije posebno naglašavaju bateriju kapaciteta 6000 mAh koja, prema informacijama iz Huaweija, zahtjeva punjenje samo dva puta tjedno, dok se baterija modela Y90 do 50 posto kapaciteta napuni za 30 minuta zahvaljujući Huawei SuperCharge tehnologiji punjenja od 40 W.

Oba modela dolaze s velikim ekranima - nova Y90 donosi 6,7-inčni Huawei Edgeless FullView zaslon i ultra uski okvir, dok nova Y70 dolazi sa 6,75-inčnim Huawei FullView zaslonom. Također, treba naglasiti i odlične fotografske sposobnosti, atraktivan dizajn i veliki prostor za pohranu oba modela.

Novi prijenosnici i E-Ink tablet

Predstavljanje novih Huaweijevih uređaja (Foto: Huawei)

Iz Huaweija kažu kako su “uočili potrebu potrošača za više radnog prostora na zaslonima računala, u kombinaciji sa željom za većom fleksibilnošću na poslu koji se danas obavlja i izvan ureda” pa su lansirali novu liniju proizvoda sa 16-inčnim FullView zaslonom. Huawei MateBook D16 i 16s imaju veliki zaslon od 16 inča koji nudi dovoljno prostora za rad i olakšava upravljanje mnogim zadacima istovremeno. MateBook liniju pokreće procesor Intel Core H-serije 12. generacije s dvokanalnim RAM-om te brzim SSD-om.

Posebno zanimljiv uređaj jest Huawei MatePad Paper, prvi E-Ink tablet koji nudi digitalizirano iskustvo pisanja. Huawei MatePad Paper dolazi opremljen 10,3-inčnim FullView zaslonom koji korisnicima nudi ugodno i dubinsko iskustvo čitanja i postaje prvi model E-Ink zaslona koji dobiva certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display. Jedinstvena kombinacija zaslona i olovke omogućuje, naglašavaju iz Huaweija, “gotovo stvarni doživljaj pisanja na papiru”.

U kategoriji audio uređaja, Huawei je lansirao FreeBuds Pro 2, slušalice koje se ističu kvalitetom zvuka postignutom zahvaljujući Dual Sound Systemu. Usvajanjem i integracijom dva digitalno-analogna pretvarača (DAC) čipa i quad-magneta dinamičkog drivera s naprednom digitalnom tehnologijom skretnice frekvencije, uređaju se omogućava razlikovanje visoke i niske frekvencije.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti