Huawei sa skromnim rastom prihoda u prva tri ovogodišnja tromjesečja

Kineski Huawei Technologies izvijestio je u petak o skromnom rasta prihoda u prva tri tromjesečja ove godine, ističući dobre rezultate u poslovanju u oblaku i poboljšanu konkurentnost odjela za dijelove vozila.

Hina | 27.10.2023. / 14:47

Huawei Mate X3 (Foto: Huawei)

U razdoblju od siječnja do rujna Huawei je povećao prihod za 2,4 posto, na 456,6 milijardi juana (62,4 milijarde dolara).

Rast je "u skladu s prognozama", rekao je rotirajući predsjednik Huaweija Ken Hu u priopćenju.

Dobit mu je pak gotovo utrostručena, na 73,05 milijardi juana, prema Reutersovim izračunima.

Huawei Huawei pronašao način za zaobilaženje ograničenja američkog izvoza

Skok dobiti odražava prihod od prodaje odjela za proizvodnju mobilnih telefona Honor u studenom 2020. godine i poboljšanu strategiju upravljanja i prodaje, rekao je glasnogovornik tvrtke.

U trećem tromjesečju Huaweijev prihod porastao je za 1,5 posto, na 145,7 milijardi juana, prema Reutersovim izračunima.

Prodaja Huaweijevih mobitela naglo je porasla u trećem tromjesečju zahvaljujući plasmanu krajem kolovoza nove serije Mate 60, objavile su tri istraživačke tvrtke u ovom tjednu. Counterpoint Research je izvijestio da je porasla za 37 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Skok označava povratak Huaweija na tržište mobitela, ali odražava i vrlo nisku poredbenu osnovicu u prošloj godini zbog američke kontrole izvoza važne tehnologije.

Predstavljanje Huawei Watch GT 4 Huawei predstavio novu seriju satova: Klasičan dizajn, dugotrajna baterija i pregršt opcija

Huawei je po Counterpointu bio šesti brend mobitela u Kini po prodaji u trećem tromjesečju, s udjelom od 12,9 posto. U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosio je 9,1 posto.

Honor je zadržao poziciju brenda s najvećom prodajom, uz isporučenih 11,8 milijuna mobitela i tržišnim udjelom od 18 posto, priopćio je Counterpoint. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti