Hyperloop One uspješno testirao Hyperloop sustav

Hyperloop vozilo levitiralo je iznad prvog dijela staze i postiglo brzinu od 112 kilometara na sat

Martina Čizmić | 12.07.2017. / 18:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hyperloop One uspješno je testirao Hyperloop sustav u vakuumu. Kako su pojasnili iz Hyperloop Onea, to je tek test prve faze koji se održao u pustinji Nevada u SAD-u.

Hyperloop vozilo levitiralo je iznad prvog dijela staze i postiglo brzinu od 112 kilometara na sat. U drugoj fazi cilj je postići brzinu od 400 kilometara na sat.

Testirane su sve komponente sustava - od motora, nosača, magnetske levizacije, elektromagnetskog kočenja, vakuuma i svega ostalog što čini Hyperloop.

"Hyperloop One je ostvario ono što nitko nije uspio dosad - uspješno testirao cijeli sustav Hyperloopa. Postizanjem punog vakuuma, ostvarili smo dojam kao da letite 200 tisuća stopa u zraku. Prvi putu više od 100 godina, predstavljen je novi način putovanja. Hyperloop je stvaran i tu je", istaknuo je Shervin Pishevar, suosnivač Hyperloop One.

Ujedno je predstavljeno i Hyperloop vozilo odnosno kapsula koja će koristeći elektromagnetski pogon i magnetsku levitaciju za transport putnika i tereta. Napravljeno je od aluminija i laganih ugljičnih vlakana.

"Hyperloop One će prebacivati ljude i stvari brže nego ikad do sad. Svijet će biti čišći, sigurniji i brži. Učiniti će svijet mnogo učinkovitijim te utjecati na način na koji naši gradovi funkcioniraju, gdje živimo i radimo. Moći ćemo putovati između gradova kao da su gradovi stanice metroa", rekao je na kraju Pishevar.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti