Svako malo neka od vodećih top kompanija objavi svoje viđenje budućnosti pa smo tako prije nekoliko dana objavili Microsoftovu viziju te Appleovu no onu koja seže još iz 1988.

Microsoftove predikcije prilično su impresivne pa tako neke od tih tehnologija već i danas koristimo, a svim tim predikcijama zajedničko je nekoliko stvari. Naime, svaki video jasno ukazuje na to da će svi uređaji biti osjetljivi na dodir, bilo da su mobiteli, monitori ili kontrole na zidu u kući.

Druga stvar je da se sve okreće onoj prirodnoj komunikaciji odnosno unašanje podataka putem govora. Primjer tome su Appleov Siri i Googleov Voice Action a i Microsoft ima svoju verziju prepoznavanja govora.

No ono što nije srodno Microsoftov predikciji i RIM-ovoj su te da RIM ima neatraktivne uređaje koji su prilično debeli naspram Microsoftovih koji su tanki gotovo kao papir. Vjerujemo da nitko ne želi kroz 10-ak godina nositi mobitel debljine 10 centimetara, zar ne?

Također vidljivi su tragovi Windows Phone 7 dizajna, možda nam RIM sprema nešto što ne znamo? Navigacija uz pomoć proširene realnosti već je postala stvarnost, a RIM ju predstavlja kao budućnost, pa se na kraju pitamo, da li je RIM otišao dovoljno daleko u svojim predikcijama ili su 'zakočeni' u vremenu? Vi procijenite.

BlackBerry Future Visions by KathimeriniKinisi

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju