Cijela IT zajednica ovih dana bruji o Appleovim iznenađujućim rezultatima poslovanja u trećem kvartalu, iako su analitičari očekivali još veću potražnju za novim modelima iPhonea.

Prodaja tog pametnog telefona možda nije nadmašila očekivanja, no ukupni prihodi ovog kalifornijskog giganta su u posljednja tri mjeseca narasli na 10,68 milijardi dolara (usporedbe radi, u isto vrijeme prošle godine dobit je iznosila 7,75 milijardi). Iz Applea se nadaju kako će u tekućem kvartalu bilježiti prihode do 51 milijardi dolara, a prema procjenama analitičara one bi trebale iznositi 51,1 milijardi dolara prihoda. I dok se analitičari i Apple još ne mogu dogovoriti radi li se o uspjehu ili ne, vrijednost dionica tvrtke pala je za 7,5 posto. 

S druge pak strane svijeta imamo Microsoft koji se, osim nadolazećim predstavljanjem nove generacije Windowsa, nema baš čime pohvaliti. Naime, Microsoft je objavio najveći kvartalni gubitak u povijesti tvrtke, i to zbog otpisivanja vrijednosti vezane uz odjel za mobilnu telefoniju od Nokije prošle godine. Ukupni prihodi tvrtke pali su na 22,18 milijardi dolara, a da stvar bude još gora - nakon objave ovih ponižavajućih rezultata vrijednost dionica tvrtke pala je za 4 posto.

Kako god, straha od financijskog kolapsa za ekipu iz Microsofta očito nema s obzirom na to da su oči cijelog svijeta uperene u njihov novi operativni sustav čije predstavljanje pratimo sljedeći tjedan. Stay tuned!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju