Imagine Cup 2018: Sedam timova iz CEE regije natjecat će se za nagradu od 100 tisuća dolara

Iako je regionalno CEE finale bilo otvoreno i za timove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, timovi iz regije nisu se uspjeli kvalificirati u finale natjecanja.

Martina Čizmić | 21.06.2018. / 17:17

Imagine Cup (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Na Microsoftovom studentskom natjecanju Imagine Cup, u regionalnom je finalu sedam timova dobilo priliku natjecati se u završnom dijelu natjecanja i osvojiti glavnu nagradu u iznosu od 100.000 američkih dolara.

Ovogodišnji Imagine Cup ima tri kategorije: miješana stvarnost (aplikacije za AR i VR), umjetna inteligencija (botovi dizajnirani Microsoft Bot Frameworkom) i Big Data (prediktivni modeli temeljeni na Big Data dizajnirani uz pomoć strojnog učenja Microsoft Azure Machine Learning ili CNTK, kao i projekti utemeljeni na blockchainu).

Iako je regionalno CEE finale bilo otvoreno i za timove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, timovi iz regije nisu se uspjeli kvalificirati u finale natjecanja. Ove su godine tako u svjetsko finale iz CEE regije ušli timovi: iCry2Talk (Grčka, Malta i Cipar), Innobie (Mađarska), Deafkit (Moldavija), xVision (Rumunjska), Wavy (Poljska), Coffee Break (Rusija) i SlutskTeam (Bjelorusija).

Žiri natjecanja Imagine Cup 2018 ocjenjivao je jedinstvenost projekata, inovativna tehnološka rješenja, kao i sposobnost timova da prezentiraju i obrane svoje projekte na engleskom jeziku. U prijavi na natjecanje, sudionici su trebali predati online prijavu s opisom projekta, prototipom i kratkoročnim razvojnim izgledima.

Nevjerojatne softverske inovacije koje mijenjaju svijet vrlo često dolaze - od studenata, a Imagine Cup najbolja je globalna platforma za prepoznavanje izvrsnih projekata i ideja ove mlade i iznimno kreativne i talentirane populacije, rekla je Nina Šindija, StartUp Manager u Microsoftu te dodala: Nažalost, timovi iz uže regije ove se godine nisu plasirali u finale, no baš tu činjenicu vidimo motivirajućom za naredne godine – u regiji je mnogo talentiranih programera i developera koji mogu napraviti iskorak u narednim godinama i zablistati u finalu natjecanja Imagine Cup.

Završno natjecanje Imagine Cup 2018 održat će se od 23. do 25. srpnja u Seattleu, SAD.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti