Imate 50 "somova" dolara viška? Odsad možete naručiti novi Teslin Roadster, a kad biste ga mogli dobiti samo zvijezde znaju

Za one koji nikako ne mogu dočekati mogućnost za polaganje depozita na novi Teslin Roadster, upravo je došao trenutak da Tesli daju svoj novac u zamjenu za iščekivanje kojem se zapravo ne nazire kraj.

Branimir Vorša | 12.04.2022. / 10:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošlo je gotovo pet godina od debija nove verzije Teslinog Roadstera, a u međuvremenu su se dogodila višestruka odgađanja te na vidiku nije ni pravi proizvodni model. No za očekivati je od Tesle da hrabro objavi kako su otvorene rezervacije za kupovinu upravo tog sportskog električnog automobila. Cijena rezervacije - prava sitnica.

Tesla Roadster (Foto: SPACEX / AFP ) Starman je obišao Sunce i sad se sprema za samotnu vožnju u nepoznato

Za one koji nikako da dočekaju mogućnost za polaganje depozita na novi Teslin Roadster, upravo je došao trenutak da Tesli daju svoj novac u zamjenu za iščekivanje kojem se zapravo ne nazire kraj.

Tesla je tako još jednom otvorila web stranicu za rezervacije Roadstera i zainteresirani kupci mogu uplatiti 5000 dolara putem kreditne kartice, uz jedan iznimno bitan dodatak. Naime u roku od 10 dana putem bankovne doznake potrebno je uplatiti još dodatnih 45.000 dolara za istu rezervaciju - dakle ukupno 50.000 dolara za automobil o čijem se hodogramu proizvodnje zna zapravo vrlo malo ili ništa.

Polog se u potpunosti vraća, tvrde u Tesli, ali nije jasno je li to riječ o samo 5000 dolara ili cijelom iznosu od 50.000 dolara.

Ponovno otvaranje programa rezervacija u nedjelju je istaknula CNBC-jeva reporterka Lora Kolodny.

Sad jedino preostaje za vidjeti kolika masa Teslinih najžešćih fanova želi toj tvrtki, koja je usputno rečeno u međuvremenu postala najvrijednija autokompanija na svijetu, dati toliki novac bez jasnih jamstava i na neodređeno vrijeme. Treba naglasiti kako je Musk na prošlotjednoj konferenciji najavio kako bi proizvodnja Roadstera, kao i kamiona i Cybertrucka trebala početi sljedeće godine, no s obzirom na to da smo od Tesle navikli na brojna kašnjenja i odgode u posljednje četiri i pol godine otkako je model debitirao, ne bi trebalo biti iznenađenje da Tesla nastavi s istom praksom i da se čekanje Roadstera nastavi i dalje. 

Tesla Roadster (Foto: SPACEX / AFP ) Koji potez Elona Muska! Pogledajte Zemlju očima astronauta koji sjedi u – Tesla Roadsteru

Obično se od automobilske tvrtke traže pojedinosti o programu, broju trenutnih rezervacija koje ima i koliko dugo očekuju da će ljudi, koji su na popisu, morati čekati da dobiju automobil, no Tesla je posebna tvrtka koja je ukinula svoj PR odjel pa bilo kakvi upiti takve vrste zapravo niti nemaju smisla.

To naravno ostavlja prostor za u potpunosti divlja nagađanja o vremenu kad bi se novi Roadster mogao pojaviti u rukama kupaca koji će ga vjerojatno u velikom broju rezervirati.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti