In-app naplata stigla i na Android Market

Google je na svojim Android uređajima omogućio naplatu kroz aplikaciju za developere i korisnike.

Zimo Zimo Zimo | 30.03.2011. / 08:41

In-app naplata stigla i na Android Market

Google je na svojim Android uređajima omogućio naplatu kroz aplikaciju za developere i korisnike.

Kako piše na službenom blogu Androida, developeri će moći objaviti aplikaciju sa in-app sistemom naplate kako bi korisnici mogli obavljati kupnju unutar aplikacije.

In-app naplata omogućuje developerima još jedan način zarade njihovih Android aplikacija. Taj način Apple primjenjuje još od 2009. omogućujući tako developerima da naplaćuju virtualna dobra, nadogradnje igara, naplatu sadržaja i slično.

Google će developerima naplaćivati 30% od svake transakcije, a isto toliko naplaćuje i Apple. Neke aplikacije koje su jučer objavljene već imaju In-app sistem plaćanja među kojima su Tap Tap Revenge, Comics, Gubb Bros, Deer Hunter Challenge HD i WSOP3.

Poznato je da developeri aplikacija za Android Market imaju problema sa monetizacijom svojih aplikacija u odnosnu na iPhone aplikacije, pa je ovo vrlo logičan potez Googlea.

Još je prošli tjedan Google najavio In-app naplatu kako bi pripremio developere da svoje aplikacije prilagode novim mogućnostima zarade. Sve u svemu, ovo je još jedan motivator developerima da rade aplikacije za Android uređaje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti