Infobip i Nokia najavili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija

Infobip i Nokija su najavili novo partnerstvo s ciljem pružanja većeg izbora za developere u telekomunikacijama.

Hina | 03.05.2024. / 12:24

Infobip
Infobip (Foto: Robert Anic/Pixsell)

Kompanije Infobip i Nokia najavili su sklapanje partnerskog sporazuma kojim će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija namijenjenih privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima, izvijestili su u petak iz Infobipa.

 

Zajednički rad rezultirat će boljim iskustvom za developere i bržom integracijom različitih mogućnosti u njihove aplikacije, za razliku od zasebnog korištenja platformi dviju tvrtki, ističu iz Infobipa, globalne cloud komunikacijske platforme, koja iz Vodnjana i Hrvatske posluje u cijelom svijetu.

Dodaju da njihova vodeća usluga CPaaS u oblaku developerima nudi API-jeve za integriranje više komunikacijskih kanala u stvarnom vremenu (primjerice, SMS poruke, glas, videopozivi, chat aplikacije i mrežni API-jevi) u njihove vlastite aplikacije, dok istovremeno Nokijina platforma Network as Code s portalom za developere nudi API-jeve za korištenje mogućnosti koje pružaju 5G mreža (poput kvalitete usluge na zahtjev, preciznost lociranja uređaja i network slicing) i 4G mreža.

Ta Nokijina platforma objedinjuje mreže iz cijelog svijeta sa sistemskim integratorima i programerima u jedinstveni ekosustav, koristeći tehničke standarde razvijene uz industrijske inicijative kao što su Open Gateway udruženja GSMA i CAMARA Zaklade Linux.

Sporazum s Nokijom još je jedan pokazatelj kako Infobip telekomima pomaže da uvedu nove usluge i ostvare nove prihode, kazao je potpredsjednik Infobipa za poslovni razvoj Matija Ražem, dodajući da je to i dokaz Infobipove svjetske liderske pozicije na području CPaaS usluga, snažnih veza s developerima i dosadašnjih strateških suradnji s telekomunikacijskim tvrtkama.

I voditelj Nokijine platforme za monetizaciju mreže, usluga u oblaku i mrežnih usluga Shkumbin Hamiti ističe da je partnerski sporazum sa Infobipom odraz odlučnosti da blisko surađuju s developerskom zajednicom.

Riječ je o pružanju većeg izbora i skaliranju, te omogućavanju developerima da izvuku vrijednost iz platformi tvrtki Infobipa i Nokije. Veselimo se suradnji s Infobipom i maksimiranju naših tehnologija, poručio je Hamiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti