Infobip na konferenciji "Infobip Shift" u Zadru početkom rujna očekuje 3000 sudionika

Tvrtka Infobip u Zadru 7. i 8 rujna organizira developersku konferenciju "Infobip Shift" koja će prema očekivanjima okupiti oko tri tisuće sudionika iz Hrvatske i svijeta, čime je najveća u Europi te vrste ove godine koja će se održavati hibridno, najavili su organizatori u ponedjeljak.

Hina Hina/HJ | 23.08.2021. / 11:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bez obzira na situaciju s pandemijom i time povezanim otežanim putovanjima, uspjeli smo privući velik broj sudionika i predavača, oko 60, iz nekih od najvećih globalnih tehnoloških kompanija. Iako je organizacija u ovakvim uvjetima stresnija nego inače, vjerujemo da će se sve moći održati kako smo planirali i da će uživo u Zadru biti većina sudionika, a oni koji ne mogu doći pratit će sve online. U svakom slučaju, pratimo mjere stožera i ako se promjene prilagodit ćemo se i učiniti da sve za svakoga bude u najboljem redu, rekao je na online susretu s novinarima član Uprave Infobipa Ivan Burazin.

Istaknuo je ambiciozne planove za konferenciju, koji uključuju moguće širenje u regiji, Europi i šire, ali i nastavak utvrđivanja Hrvatske kao IT središte ovog dijela Europe.

Najavljujući konferenciju i kao "festival tehnologije" koja će se dva dana održati u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić, voditelj konferencije Marin Tomičić objasnio je da će predavači, primjerice iz Microsofta, Googlea, Amazona, Synka, Infobipa i drugi govoriti o trendovima koji oblikuju tehnološku industriju, dok će atraktivnost konferencije podići i prateći programi, kao i predstavljanje oko 200 startupova i njihovih ideja, rješenja i proizvoda.

Kako će na konferenciji biti i mnogi investitori, moguće je da već na njoj pokažu zanimanje za suradnjom s nekim od startupova, kazao je Tomičić.

O sudionicima je istaknuo da su do sada kupili više od 1.400 ulaznica, što je rekordno zanimanje u odnosu na slične predpandemijske konferencije, a kako se bliži datum održavanja svakog dana imaju sve više prijava tako da ih očekuje oko tri tisuće.

Najviše zanimanja ima iz Hrvatske i regije, ali kako je Infobip sada globalna kompanija prijave stižu i iz Azije, Afrike i Amerike tj. SAD-a, gdje imamo dugoročne planove i širiti konferenciju u budućnosti jer nam je to tržište među zanimljivijima. No, za sada konferencija ostaje u Hrvatskoj, dodao je Tomičić. 

Shift je u posljednjih deset godina napravio značajan doprinos u ucrtavanju Hrvatske na kartu europskih IT središta. U 30 različitih događaja organizatori su okupili više od 15 tisuća posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika. Ove je godine započelo novo poglavlje konferencije koja, sada kao dio Infobipa, za cilj ima pozicionirati se kao najjača developerska konferencija u Europi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti