Infobip okuplja developere na humanitarnom događanju Code Escape

Svi sudionici kodiranjem „otključavaju“ iznose koje će Infobip donirati projektu „Moje mjesto pod suncem“.

Martina Čizmić | 03.05.2019. / 12:35

Code Escape u Infobipu (Foto: Infobip)

U moru popularnih hackathona, inženjeri iz Infobipa prošle su godine osmislili potpuno novi koncept developerske zabave pod nazivom Code Escape u kojoj software inženjeri koriste svoja znanja i vještine rješavajući logičke i tehničke zagonetke kako bi u ograničenom vremenskom roku završili igru. Događaj je inspiriran popularnom igrom Room Escape i humanitarnog je karaktera, a sudjelovati mogu svi ljubitelji kodiranja i dobre zabave.

Nakon uspješnog Code Escapea organiziranog prošle godine u Zagrebu, ove godine događaj će se održati u nedavno otvorenom Infobipovu uredu u Rijeci, u kojem radi četrdesetak stručnjaka. Velika želja Infobipovaca bila je da timovi rješavanjem zagonetki ujedno pridonesu razvoju lokalne zajednice pa će tako svi sudionici kodiranjem „otključavati“ iznose koji će Infobip donirati projektu „Moje mjesto pod suncem“, osmišljenom kako bi djeci lošijeg socioekonomskog položaja osigurao poticajno okruženje, udruzi DIRA Rijeka, koja promiče, razvija i unapređuje rad s djecom s teškoćama u razvoju, te Dječjoj bolnici Kantrida.

Uložili smo puno truda u osmišljavanje Code Escapea, kreirali smo i testirali 10 zagonetki u razdoblju od šest mjeseci. Najbolji je dio što osim zabave u opuštenoj atmosferi, uz pizze i ekipu, svoje developerske vještine koristimo za ulaganje u zajednicu. Prošle smo godine u Zagrebu imali velik broj prijava i nadamo se da ćemo imati isti takav odaziv u Rijeci, rekla je Anja Hula, jedna od organizatorica i voditeljica inženjerske divizije u Infobipu.

Upravo su inženjeri pokretačka snaga Infobipa što se odražava i u postavljenoj strategiji kompanije – postati Centar izvrsnosti inženjerstva koji, uz najmoderniju tehnologiju i agilne metode rada, okuplja najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja na regionalnoj i globalnoj razini.

Denis Ćutić, senior software inženjer u Infobipu, idejni je začetnik ove igre, dok je na samom razvoju sudjelovalo desetak developera.

Iako radim u najvećoj hrvatskoj IT kompaniji, daleko smo od korporacije jer u firmi vlada neformalno okruženje i s kolegama developerima mogu dijeliti znanje i raditi na razvoju projekata kojima unaprjeđujemo tehnološku zajednicu, ali i doprinosimo društvu, a to nas čini drugačijima od ostalih, ističe Denis.

Više informacija o humanitarnoj igri koja će se održati 18. svibnja u Infobipovu riječkom uredu, kao i obrazac za prijavu dostupni su na infobip.com/code-escape. Zbog ograničenih kapaciteta prijave se zaprimaju do popunjenja svih mjesta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti