Infobipova konferencija Dev Days i ove godine pokriva nazanimljivije developerske teme

Kompanija Infobip ponovo će okupiti developere iz cijelog svijeta na već tradicionalnoj konferenciji Dev Days koja se organizira posljednjih šest godina na području Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.09.2019. / 11:30

Infobip Dev Days (Foto: Infobip)

Uz glavni moto konferencije "Tomorrow's Tech - Today's Business" više od petsto developera okupit će se 14. rujna u hotelu Well u Termama Tuhelj, gdje će imati priliku slušati o trenutno najzanimljivijim temama iz programerske zajednice kao što su Kubernetes, Obeservability, chat botovi, big data analytics te AI.

Mario Baburić Mario Baburić postaje prvi glavni financijski direktor Infobipa

Ove godine konferencija će obuhvatiti developerske teme s pogledom u daleku i nešto bližu budućnost te kako tu budućnost možemo krojiti današnjom tehnologijom. Osim međunarodne publike, tu su i međunarodni govornici, od kojih se ističu Stijn Polfliet iz kompanije New Relic, Inc. s predavanjem "Multidimensional microservices monitoring with New Relic" i Ishmeet Grewal iz kompanije LightStep sa predavanjem "Tracing is More Than Traces: The Insights in Trace Aggregates". New Relic i LightStep predstavit će najnovija rješenja za observability, dok će druga predavanja dati uvid u Infobipove development i deployment procese, kako implementirati Kubernetes, kako uvesti DevOps prakse na 70 i više timova, kao i najnovija postignuća u području Chatbotova i Big Date.

Konferencija se otvara panel-diskusijom "Learning from failure and sharing experience with the community", gdje će uz moderatora Ivana Burazina, utemeljitelja kompanije Codeanywhere i konferencije Shift te uz CEO-a Infobipa Silvija Kutića govoriti iskusni kolege iz hrvatske IT zajednice – Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, Damir Sabol, tvorac najpopularnije svjetske aplikacije PhotoMath za izračun matematičkih zadataka, Mladen Pejković, stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije u Atlanticu, te Mislav Malenica, osnivač i direktor Vingda. Od njih ćemo moći saznati što su na putu do uspjeha naučili iz vlastitih neuspjeha.

Robert Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelinić Vodnjanski IT div ima velike apetite: Na američkim burzama žele do novih investitora i bolje vidljivosti

"Vjerujem da je konferencija jedinstvena s obzirom na to da ju osmišljavaju i organiziraju naši developeri koji su odabrali njima najzanimljive teme o kojima, ili žele dublje razgovarati ili o kojima žele više naučiti. Prva tri dana zatvorenog su tipa te nam dolaze naši zaposlenici iz Rusije, Indije, BiH, Hrvatske i Filipina, dok smo posljednji dan konferencije odlučili "otvoriti vrata" svim zainteresiranim kolegama iz struke. S obzirom na to da se trudimo imati vrlo kvalitetne govornike i sadržaj, nema smisla da to zadržimo samo za sebe, već je bitno da to znanje dijelimo i zajednici“, rekao je Izabel Jelenić, jedan od osnivača i glavni tehnički direktor Infobipa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti