Jeste li ikada bili na internetu i odjednom vas je prekinuo nagli gubitak internet signala? Ako jeste, znate koliko to može biti neugodno. Dobre vijesti su da vam to više neće biti toliki problem ako ste korisnik Instagram platforme na Androidu.

Korisnici koji su offline sada će moći vidjeti prethodno učitan sadržaj na News Feedu, profili koje su posjetili i objave u Explore tabu, a također mogu ostaviti komentare na objavama, lajkati ih, spremiti fotografije i videosadržaj te brisati ljude s popisa prijatelja (unfollow). Naravno, komentari i lajkovi neće biti vidljivi sve dok se korisnik ponovo ne poveže na internet.

Ako vam sve ovo zvuči poznato, podsjetit ćemo da je WhatsApp servis, koji je također u vlasništvu Facebooka, nedavno dobio offline mod u kojemu se poruke mogu slati i izvan mreže, a bit će isporučene onda kada korisnik ponovo bude na mreži.

Instagram je ovu opciju odlučio ubaciti jer većina njegovih korisnika dolazi iz zemalja u razvoju s lošijom internet vezom, kao i ograničenim protokom mobilnog interneta.

Offline podršku za Android aplikaciju Instagram je najavio na Facebook F8 konferenciji, a prema podacima iz prosinca 2016., ovu društvenu mrežu koristi 600 milijuna ljudi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju