Poanta priče, odnosno bolje rečeno poruka na Instagramu je da možete poslati poruke koje će nakon 24 sata  biti automatski izbrisane. Na stranu sad koliko to nekome od nas ima ili nema logike, ali Instagram, baš kao i recimo Snapchat, nudi mogućnost slanja fotografija ili video zapisa koji će nakon zadanog vremenskog intervala jednostavno biti izbrisani. I naravno da u takvim "uvjetima" korisnici ponekad šalju i ono što možda ne bi podijelili kada bi znali da će permanentno biti sačuvano. Ali, što ako netko napravi "screenshot" poruke, odnosno "uslika" zaslon s vašom porukom i na taj način dobije mogućnost da sačuva, primjerice, fotografiju? 

Instagram je objavio kako ćete dobiti notifikaciju kada netko pokuša napraviti screenshot vaše poruke. S jedne strane su to mnogi oduševljeno dočekali, jer će na taj način znati tko ih pokušava "prevariti", a u isto vrijeme objava je izazvala popriličnu konfuziju, jer mnogi nisu shvatili u kojem će se trenutku i za koji "screenshot" dobiti notifikacija, odnosno što se smije a što se ne smije... Da ne bi bilo zabune, obavijest o tome kada je netko napravio "screenshot" dobit ćete samo u slučaju kada je fotografija ili video dio Instagram Direct opcije i poruke koja će nakon 24 sata biti izbrisana, zajedno sa svim "elementima" poslanim u poruci.