Instagram u zadnje vrijeme dodaje sve više novih funkcija, a zadnjim ažuriranjem dobio je opciju "Saved Posts", koja vam je vjerojatno već poznata s Facebooka, i koja omogućuje da za kasnije ili zauvijek spremite sve Instagram postove koji vam se svide ili koje iz bilo kojeg razloga poželite ponovno pogledati.

Opcija "save" nalazi se s desne strane, ispod fotografije ili videozapisa. Nakon što spremite post, možete ga pogledati klikom na izbornik "saved" koji se nalazi na vašem profilu. Spremljene fotografije ili videozapisi nisu dostupni nikome drugome osim vama, a korisnici koji su iste objavili neće znati da ste ih spremili.

Korisnici su za ovakve stvari uglavnom koristili screenshot ili su sami sebi slali poruku kako bi kasnije mogli pogledati željeni post. Opcija je uvedena zbog povećanog interesa korisnika, a spremljeni postovi su za sada privatni.

"Postoji zanimljiva mogućnost da možda nekada u budućnosti s drugima podijelite stvari koje ste ranije spremili", izjavila je Aschley Yuki iz Instagrama.

Opcija spremanja objava moguća je za osobe koje pratite, ali i za vlastite objave. Sve objave bit će spremljene redoslijedom kojim ih budete spremali, a opcija "Save" dostupna je svima koji imaju Instagram za iOS ili Android aplikaciju 10.2 i noviju.