Popularni Instagram trenutno testira drugačiji način prikazivanja fotografija koji bi u potpunosti mogao promijeniti funkcioniranje ove društvene mreže.

Naime, fotografije na Instagramu mogle bi se prikazivati bez ikakvog reda, odnosno nevezano za vrijeme kada su objavljene.

Reorganizirani news feed oslanjat će se na algoritam za grupiranje fotografija i videozapisa baziranih na osobnim interesima korisnika koje će popularna društena mreža analizirati koristeći strojno učenje.

Društvena mreža sve postove trenutno organizira kronološki, od najnovijih prema najstarijima, što često dovodi do toga da ne vidite sve fotografije vaših prijatelja. Novi news feed više će podsjećati na matičnu kompaniju Instagrama, Facebook.

Prema riječima Kevina Systroma, generalnog direktora Instagrama, korisnici u prosjeku propuštaju 70 posto postova koje objavljuju njihovi prijatelji pa u Instagramu žele da preostalih 30 posto budu samo najbolje, najvažnije i najzanimljivije fotografije.

Ovaj algoritam i novi način prikazivanja fotografija za sada testira nepoznat broj korisnika, no još uvijek nije poznato kada će funkcija biti objavljena i dostupna svim korisnicima.

Izvor: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju