Intel otvara programerski centar u Rumunjskoj

Intel je objavio otvaranje centra za razvoj programske opreme Intel Romania Software Development Center u koji je uloženo nekoliko milijuna eura. U tom centru razvijat će se najbolja moguća korisnička okruženja na mobilnim i drugim uobičajenim uređajima, javili su iz Intela.

Zimo Zimo Zimo | 09.11.2010. / 17:40

Intel otvara programerski centar u Rumunjskoj

Intel je objavio otvaranje centra za razvoj programske opreme Intel Romania Software Development Center u koji je uloženo nekoliko milijuna eura. U tom centru razvijat će se najbolja moguća korisnička okruženja na mobilnim i drugim uobičajenim uređajima, javili su iz Intela.

'Intel se već odavno dokazao na području projektiranja i proizvodnje mikroprocesora. U postupku preobrazbe Intela u računalnu tvrtku trebamo najbolje programerske talente da bismo mogli ostvariti svoju viziju', izjavila je Renée James, viša potpredsjednica i generalna direktorica Intelova odjela Software and Services Group.

'Rumunjska je idealno mjesto za pronalaženje talentiranih softverskih inženjera zbog svojih brojnih sveučilišta te blizine klijenata i partnera iz te zajednice.'

U centru Intel Romania Software Development Center u početku će biti zaposleno dvadesetak stručnjaka za istraživanje i razvoj programske opreme, a kako područja koja će se u centru razvijati budu postajala raznovrsnija, broj zaposlenika trebao bi se utrostručiti ili učetverostručiti.

Stručnjaci za istraživanje i razvoj programske opreme u novom centru nastavit će tradiciju razvoja programske opreme otvorenog izvornog koda te će svoje rezultate objavljivati u zajednici otvorenog izvornog koda radi poticanja daljnjih poboljšanja i što bržeg prihvaćanja novih tehnologija.

Intel je kao globalna tvrtka odlučan nastaviti svoju povijest partnerskih odnosa sa školama, ustanovama za visoko obrazovanje i sveučilištima. Intel Romania Software Development Center nastojat će poticati daljnju suradnju s akademskim i vladinim ustanovama te usko surađivati s partnerima iz europske industrije programske opreme.

O projektu Intel Labs Europe

Temelj Intelova istraživanja i razvoja te poticanja inovacija u Europi mreža je istraživačkih laboratorija, laboratorija za razvoj proizvoda te inovacijskih laboratorija raštrkanih diljem Europe, kao i raznovrsnih Intelovih poslovnih jedinica.

Projekt Intel Labs Europe službeno je osnovan početkom 2009. kao glavno sredstvo koordinacije aktivnosti na svim razinama te raznovrsne i sveobuhvatne mreže, kao i radi jačanja i poboljšanja Intelove usklađenosti s istraživanjem i razvojem u Europi.

Danas se Intelova europska mreža za istraživanje i razvoj – Intel Labs Europe – sastoji od dvadeset i tri laboratorija u kojima radi više od tisuću stručnjaka za istraživanje i razvoj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti