Tvrtka Intel Corporation snizila je cijene i predstavila novi model u nagrađivanoj liniji Intelovih SSD diskova povodom blagdanska. SSD diskovi u računalima zamjenjuju tvrde diskove te nude osjetno poboljšanje performansi u prijenosnim i stolnim računalima, što ih čini jednim od najpopularnijih novih trendova u osobnom računalstvu.

Kupce koji traže najnoviju visokotehnološku igračku za okorjele igrače i korisnike računala obradovat će vijest da Intelovi SSD diskovi mogu pridonijeti poboljšanju ukupnih performansi od čak 56 posto.

Nova predložena maloprodajna cijena modela Intel® X25-M Mainstream SATA SSD za američko tržište sada iznosi 199 USD za disk od 80GB, što je dovoljno prostora za pohranu operacijskog sustava, brojnih uredskih i osobnih aplikacija te tisuća pjesama, fotografija, videozapisa i drugih podataka.

Korisnicima je dostupan i dvostruko veći prostor za pohranu ako se odluče za model X25-M od 160 GB, koji stoji 415 USD. Intel sada nudi i novu, 120 GB verziju modela Intel X25-M po cijeni od 249 USD, koja nudi najbolji omjer cijene i gigabajta u liniji Intel X25-M SSD.

Intelove SSD diskove moguće je kupiti u trgovinama Best Buy i Fry’s Electronics diljem SAD-a ili pak putem interneta na web-mjestima kao što su Amazon.com i newegg.com. Osnovni model tzv. 'diska za pokretanje' Intel X25-V od 40 GB, čija predložena maloprodajna cijena za američko tržište iznosi 99 USD, još je jedna mogućnost dostupna korisnicima stolnih računala, koji na taj SSD disk mogu instalirati operacijski sustav i omiljene aplikacije te pritom zadržati postojeći tvrdi disk kao dodatan prostor za pohranu.

SSD diskovi mogu se koristiti kao zamjena za klasične tvrde diskove u prijenosnim i stolnim računalima ili pak kao dodatak njima, a nude osjetno brže performanse pri pokretanju sustava, otvaranju datoteka i korištenju programskih aplikacija. Budući da nemaju pokretnih dijelova, SSD diskovi pouzdaniji su i troše manje energije od klasičnih tvrdih diskova (HDD-ova).

Jednostavan program Intel Data Migration Software olakšat će prijenos podataka sa starog tvrdog diska, uključujući operacijske sustave, aplikacije, dokumente i osobne postavke, u samo nekoliko minuta.

Više informacija te novosti o Intelovim SSD diskovima možete pratiti i na Twitteru, Facebooku ili na adresama communities.intel.com ili www.intel.com/go/ssd.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju