Bank of America već pet dana ima velikih problema sa svojom web stranicom, koja na trenutke ne funkcionira.

Problemi su se javili u petak, dan nakon što je najveća bankarska grupacija u SAD-u povisila namete određenoj skupini vlasnika debitnih kartica za pet dolara.

Banka se ispričala korisnicima zbog sporijeg rada web stranice te je oštro odbacila mišljenje javnosti, odnosno mogućnost da u problemima s radom web stranice bankofamerica.com svoje prste imaju hakeri.

Stajalište banke je kako oni nisu onemogućili normalan rad stranice, niti su ga usporili stvaranjem pojačanog prometa na njoj, zbog nameta koje je banka u četvrtka najavila vlasnicima debitnih kartica.

- Podaci naših korisnika su sigurni. Online bankarstvo radi uglavnom normalno. Upozorenje korisnicima bilo je mjera opreza – poručila je glasnogovornica banke Tara Burke.

Glasnogovornica je odbila objasniti izvor problema, ali neimenovani izvori iz banke tvrde kako je promet na stranici u posljednjih nekoliko dana neuobičajeno visok, javlja NYT.

Prema izjavama korisnika spomenute web stranice, oni su se suočavali sa sporošću stranice, ali na trenutke uopće nisu mogli pristupiti korisničkim računima.

Internetsku stranicu Bank of America održavaju najbolji internetski stručnjaci pa stoga čudi kako spomenuti problemi mogu toliko dugo trajati. Očito je da posrijedi nije nešto bezazleno, jer bi tehnološki stručnjaci takav problem lako uklonili.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju