Internet svima na svijetu: Zuckerberg potpisao 'Deklaraciju povezanosti'

Mark Zuckerberg jedan od potpisnika 'Deklaracije povezanosti' čiji je cilj, osim globalnog povezivanja, smanjenje siromaštva u svijetu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.09.2015. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mark Zuckerberg najavio je tijekom govora na UN forumu kako će Facebook biti dio nove kampanje s kojom se želi omogućiti internetski pristup svima na svijetu. On je, zajedno s poznatima poput glazbenika Bona, glumice Charlize Theron, osnivača Microsofta Billa Gatesa i Richarda Bransona jedan od potpisnika 'Deklaracije povezanosti' čiji je cilj, osim globalnog povezivanja, i smanjenje siromaštva u svijetu. Promovirajući ovu kampanju, Bono i Zuckerberg tako su u New York Timesu napisali kako su u ovom stoljeću globalna povezanost i globalni razvoj međuovisni pa, ako ljude diljem svijeta želite nahraniti, izliječiti, educirati i zaposliti ih, treba im omogućiti povezanost s internetom.

Internet ne bi trebao pripadati samo tri milijarde ljudi koliko ga danas koristi, već na njega treba gledati kao na nužan alat za razvoj koji će 'omogućiti velike stvari', napisali su poznati glazbenik i šef Facebooku u NY Timesu. Također, Mark Zuckerberg najavio je kako će Facebook surađivati s UN-om i pomagati ljudima u izbjegličkim kampovima – osigurat će im internetsku vezu kako bi mogli ostati u kontaktu sa svojim obiteljima, ali i kako bi dobili sve informacije koje im trebaju. Šef Facebooka još je ranije pokrenuo i inicijativu Internet.org s kojom želi omogućiti besplatan pristup nekim internetskim stranicama (uključujući i Facebook) u državama u razvoju. On smatra kako svi imaju pravo besplatno pristupiti stranicama s važnim informacijama, a njegova je inicijativa naišla i na neke kritike jer se na taj način favoriziraju određene web stranice i servisi.  

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti