IT tvrtka Q okitila se titulom najboljeg poslodavca u kategoriji srednjih tvrtki

Godinu pandemije obilježilo je i veliko zapošljavanje te je Q tim veći za 55 zaposlenika, a uvedeno je i niz novih benefita za zaposlenike.

Martina Čizmić | 13.12.2020. / 08:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

IT tvrtka Q je najbolji poslodavac u kategoriji srednje velikih tvrtki, pokazalo je istraživanje zadovoljstva zaposlenika koje je proveo Moj posao. Riječ je o anonimnom istraživanju, a ocjenu zadovoljstva daju sami zaposlenici. Moj posao provodi istraživanje s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama najbolje raditi u Hrvatskoj. Q je dobio priznanje i za najbolji plasman za prvo sudjelovanje u istraživanju u kojem je sudjelovalo 48 tvrtki i više od 4.300 zaposlenika.

Od prvog dana Q gradimo kroz ljude i oko ljudi. Ovo prvo mjesto je velika potvrda naše filozofije. Sretni smo i ponosni, izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Ovo priznanje je samo jedan od uspjeha hrvatskog Q-a ove godine. U kriznoj 2020. Q je ostvario najveće prihode do sada, 9 od 10 njegovih klijenata su lideri u svojim industrijama, a s 10 do 10 najvećih klijenata radi direktno sa sjedištem. Clutch, svjetska istraživačka agencija za rangiranje IT tvrtki, Q je nedavno uvrstila među 20 najboljih web development kompanija u svijetu te među deset najboljih u Europi, dok ih je konzultantska tvrtka Deloitte proglasila najbrže rastućom softverskom agencijom u Europi.

Godinu pandemije obilježilo je i veliko zapošljavanje te je Q tim veći za 55 zaposlenika, a uvedeno je i niz novih benefita za zaposlenike. U istraživanju koje je proveo Moj posao pokazalo je da bi čak 93 posto zaposlenika preporučilo Q svojoj obitelji I prijateljima.

U vrijeme ove krizne godine obilježene epidemijom zaposlili smo 55 novih talenata koji nikad nisu vidjeli ostale kolege, nikad nisu popili kavu u kuhinji ili vidjeli svoj ured jer radimo od doma. Unatoč tome mi smo se potrudili da se osjećaju dobrodošlima i da se dobro uklope u Q. Nagrada za Najboljeg poslodavca nam je velika potvrda da idemo u dobrom smjeru i vjetar u leđa za 2021. godinu. Nadamo se da će nam se iduće godine pridružiti još puno novih kolega, ali i da ćemo sa svima moći napraviti najveći Q party ikad! Zaslužili smo, poručila je Head of HR, Anja Oppenheim Barešić.

Q je u 6 godina poslovanja postao jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT tvrtki i jedan od najpoželjnijih poslodavaca u sektoru. Za Q danas radi oko 170 ljudi. Tvrtku su 2013. godine pokrenula tri prijatelja: Filip Ljubić, Dalibor Jurgec i Vedran Tolić. Sjedište tvrtke je u Zagrebu, a trenutno posluju na 22 svjetska tržišta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti