Iz Applea objasnili zašto zaposlenicima neće dopustiti rad od kuće

Iako je dio zaposlenika Applea tražio da im se omogući rad s udaljenog mjesta, od početka rujna morat će tri dana u tjednu dolaziti u urede.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.07.2021. / 08:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tim Cook nedavno je najavio povratak zaposlenika Applea u urede po hibridnom principu tako da će tri dana raditi iz ureda, a dva dana s mjesta s kojeg žele. Ta informacija nije najbolje sjela svim zaposlenicima koji su se navikli na sve prednosti udaljenog rada te su mu poslali pismo u kojem traže da se poslušaju njihovi zahtjevi. A ti su zahtjevi da se ljudima dopusti udaljeni rad, odnosno da svatko za sebe odluči želi li raditi iz ureda ili iz kuće, odnosno nekog udaljenog mjesta.

Slika nije dostupna Rad iz ureda ili od kuće? Appleovi zaposlenici poslali su Timu Cooku jasnu poruku

Od tog njihova zahtjeva, barem za sada, neće biti ništa. Na to ukazuje videozapis namijenjen zaposlenicima Applea kojeg su se dokopali novinari. U njemu potpredsjednik za prodaju Deirdre O’Brien objašnjava kako je za kulturu i budućnost kompanije rad iz ureda, odnosno komunikacija uživo od esencijalne važnosti. Naglasio je kako su svi proizvodi i servisi koje je Apple u prošlosti razvijao i predstavio i zahvaljujući kojima su postali najvrjednija kompanija na svijetu rezultat upravo suradnje i rada svih zaposlenika uživo.

Apple je, kao i brojne kompanije diljem svijeta, uključujući i mnoge hrvatske kompanije, s početkom pandemije zatvorio vrata svojih ureda, a zaposlenici su radili s udaljenih mjesta. Mnogi su se s vremenom navikli na rad od kuće, dok se dio njih zaista jedva čeka vratiti u urede jer im nedostaje druženje s kolegama, u kući se ne mogu natjerati na rad pored brojnih distrakcija, a jedan od problema su i konstantni online sastanci, odnosno tzv. Zoom zamor.

Slika nije dostupna Raste otpor prema Zoomu, sve više zaposlenika želi povratak na staro

Dio kompanija svojim je zaposlenicima ipak omogućio potpuni udaljeni rad, no ipak prevladava dojam kako je za mnoge najučinkovitiji upravo hibridni model s kakvim će za nešto više od dva mjeseca krenuti Apple. Zaposlenici će dio vremena raditi od kuće, a dio u uredu. Tako mogu nekoliko dana u tjednu uživati u pogodnostima udaljenog rada, no moći će se i družiti s kolegama, prisustvovati sastancima uživo itd.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti