Iz AstraZenece objavili: Naša booster doza učinkovita je protiv omikrona

Nakon dviju redovitih doza i 'boostera', neutralizirajuće razine protiv omikrona su se pokazale sličnim onima protiv delta varijante nakon primjene dviju doza.

Hina | 23.12.2021. / 09:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Primjena triju doza cjepiva AstraZenece protiv COVID-19 učinkovita je protiv omikron varijante novog koronavirusa, priopćila je u četvrtak tvrtka pozivajući se na studiju laboratorija Sveučilišta Oxford.

 

Istraživanje, koje se tek treba objaviti u stručnom medicinskom časopisu, pokazalo je da je razina antitijela protiv omikrona nakon 'booster' doze viša nego razina antitijela kod ljudi koji su se zarazili i prirodno preboljeli COVID-19.

Slika nije dostupna AstraZeneca planira proizvesti ciljano cjepivo za omikron-varijantu koronavirusa

Slika nije dostupna Najnovija studija otkriva: Učinkovitost cjepiva AstraZenece pada već nakon tri mjeseca, stručnjaci pozivaju na docjepljivanje

Nakon dviju redovitih doza i 'boostera', neutralizirajuće razine protiv omikrona su se pokazale sličnim onima protiv delta varijante nakon primjene dviju doza, dodaje AstraZeneca.

Britansko-švedska tvrtka ističe da znanstvenici Sveučilišta Oxford koji su proveli istraživanje nisu povezani sa stručnjacima koji su s AstraZenecom radili na cjepivu Vaxzevria.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti