Iz Samsunga objasnili zašto krađa njihovih televizora nije dobra ideja

Prilikom aktivacije televizora potrebno se povezati s internetom - tada se TV povezuje sa Samsungovim serverima i provjerava serijski broj uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.08.2021. / 13:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Epilog nemira koji su prošli mjesec izbili u Južnoafričkoj Republici su deseci mrtvih, požari i masovne krađe. Među inim, provaljeno je i u Samsungovo skladište iz kojeg su ukradeni brojni televizori južnokorejske kompanije. Neki od tih uređaja završili su u kućama kradljivaca, a neki su završili na crnom tržištu i prodani ispod cijene.

Slika nije dostupna Samsung najavio nove MicroLED televizore od 110 inča "za po doma"

Zašto krađa Samsungovih televizora, odnosno njihova kupovina iz sumnjivih izvora i bez računa nije dobra ideja, objasnili su početkom mjeseca iz te kompanije. Naime, u njihovim televizorima implementirana je opcija o kojoj se ranije nije previše govorilo - TV Block. Kao što i ime kaže, riječ je o opciji s kojom Samsung može blokirati svoje televizore na daljinu. Upravo je to sudbina svih televizora koji su ukradeni tijekom prošlomjesečnih pljački. Ili gotovo svih.

Naime, za blokiranje televizora potrebno je isti povezati s internetom te prilikom prvog povezivanja, dolazi do spajanja sa Samsungovim serverima i provjere serijskog broja uređaja. Ako se pokaže da taj serijski broj pripada televizoru koji je ukraden, Samsung će ga odmah blokirati i neće se moći koristiti. Blokada se vjerojatno može zaobići ako TV ostane offline, no s obzirom na to da bez povezivanja s internetom korisnici gube brojne mogućnosti pa neće moći uživati u sadržaju s YouTubea, Netflixa i drugih internetskih servisa, jasno je kako će svi koji nabave pametni TV, pokušati ga povezati s mrežom.

Slika nije dostupna Stručnjak za potrošačku elektroniku uvjeren: Budućnost televizora je sigurna, on je i ostat će središte svakog pametnog doma

U slučaju da se slučajno blokira televizor koji je legalno kupljen, iz Samsunga će ga odblokirati, no prije toga će od korisnika tražiti potvrdu, odnosno račun iz trgovine kao dokaz.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti