Samsung najavio nove MicroLED televizore od 110 inča "za po doma"

Prvi Samsung MicroLED zaslon predstavljen je još 2018. godine u obliku „The Wall“ modela televizora kao sustav od više prilagodljivih zaslona za profesionalno korištenje, a sad je ista tehnologija dostupna i kućnim korisnicima.

Martina Čizmić | 12.12.2020. / 11:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je predstavio novu tehnologiju za prikaz slike na televizorima i najavio novu liniju televizora koji će se na tržištima diljem svijeta naći sredinom 2021. godine. Radi se o MicroLED televizorima veličine 110 inča koji imaju naprednu tehnologiju prikaza slike na LED zaslonima.

Podsjetimo, prvi Samsung MicroLED zaslon predstavljen je još 2018. godine u obliku „The Wall“ modela televizora kao sustav od više prilagodljivih zaslona za profesionalno korištenje. S novim najavljenim uređajem od 110 inča, Samsung je MicroLED tehnologiju učinio dostupnom korisnicima u tradicionalnom obliku televizora.

Budući da korisnici od svojih televizora traže više nego ikad prije, jako smo uzbuđeni što ćemo tržištu omogućiti pristup MicroLED tehnologiji u obliku kućnog televizora od 110 inča. Samsung MicroLED uređaji u potpunosti će promijeniti značenje vrhunskog audiovizualnog iskustva za korisnike diljem svijeta, izjavio je JongHee Han, predsjednik Odjela za vizualna rješenja, Samsung Electronics.

Samsung 110-inčni MicroLED za razliku od konvencionalnih televizora koristi LED svjetiljke mikro veličine koje u potpunosti uklanjaju nepoželjne sjene i filtriraju prikaz boja. Ova tehnologija kreira vlastiti sustav osvjetljenja od same strukture svakog piksela koji u konačnici generira svjetlo i boju. Zaslon može prikazati boje u 100% volumena prema DCI i Adobe RGB sustavu, stvarajući široki spektar kojeg snimaju napredne DSRL kamere. Rezultati prikaza svakako oduzimaju dah donoseći živopisne boje te odgovarajuću razinu svjetlosti u 4K rezoluciji s osam milijuna piksela.

Dolazi i s moćnim MicroAI procesorom koji pokreće 4K HDR sadržaj za realističnu, svjetlu i živopisnu sliku na zaslonu. MicroLED svjetiljke napravljene su od dugotrajnih i izdržljivih neorganskih materijala koji će trajati do 100 000 sati, što je više od jednog desetljeća.

Kako ističu u Samsungu, prije ove tehnologije, masovna proizvodnja MicroLED zaslona od 110 inča za kućne potrebe prije nije bila moguća, a razvijen je i poseban način montaže televizora na zid.

MicroLED uređaji dizajnirani su s odnosom zaslona prema kućištu od 99,99%. Crni okviri uređaja gotovo su nevidljivi kako bi pažnja korisnika bila u potpunosti usmjerena na sadržaj. Poboljšane su i Smart TV mogućnosti pa tako korisnici imaju pristup Multi View opciji koja u isto vrijeme može prikazivati čak četiri različita sadržaja, gdje će svaki zaseban dio zaslona imati kvalitetu prikaza od 55 inča. Multi View može zrcaliti i zaslone ostalih eksternih uređaja poput pametnog telefona, zbog čega je u isto vrijeme moguće igrati videoigre, pratiti upute na YouTube te gledati kanale na jednom zaslonu vrhunske kvalitete i rezolucije. 

Integrirana Majestic Sound System tehnologija pruža 5.1-kanalni zvuk bez potrebnih dodatnih uređaja, a Object Tracking Sound Pro tehnologija analizira pokrete objekata na zaslonu za akcijski osjećaj zvuka kao da je gledatelj dio samih scena. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti