Iz Samsunga otkrili neke detalje o nadolazećim fleksibilnim telefonima

Sljedeći tjedan Samsung će održati još jednu Unpacked event na kojem će predstaviti više novih uređaja, uključujući i nove savitljive telefone.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.07.2023. / 12:45

TM Roh (Foto: Samsung)

Još je ostalo tjedan dana do predstavljanja novih Samsungovih uređaja. Najveća pozornost usmjerena je na nove generacije savitljivih telefona, no na nadolazećem Unpacked događaju možemo očekivati i nove tablete i pametne satove. Iako kompanije obično prije ovakvih evenata i najava ne objavljuju previše informacija o nadolazećim uređajima, šef mobilnog odjela Samsunga TM Roh na službenom blogu tvrtke napisao je što možemo očekivati sljedeći tjedan, iako nije ulazio u detalje.

OnePlus Objavljene su specifikacije jednog od najzanimljivijih nadolazećih preklopnih telefona

Najvažniji dio, naravno, odnosi se na nadolazeće modele fleksibilnih uređaja. Naglasio je kako je Samsung s prijašnjim modelima podigao standarde ergonomije savitljivih pametnih telefona te kako “svaki milimetar i gram u fleksibilnim telefonima zahtijevaju inženjerski podvig”. Takav su podvig i inovacije ostvarili u petoj generaciji Galaxy Z Folda i Flipa koja će, prema Rohu, biti tanja i lakša u odnosu na svoje prethodnike, što je odlična vijest za sve koji razmišljaju o kupovini takvog tipa uređaja.

Što se ostalih uređaja tiče, naglasio je kako su i Galaxy Tab i nosivi uređaji “dizajnirani u istom duhu” tako da će moći raditi u ekosustavu koji “otvara snažno iskustvo povezivanja i služi kao ekstenzija sve što trebate, vaših prioriteta i jedinstvene osobnosti”. Iako nije spomenuo konkretne uređaje, mjesecima mrežom kruže glasine kako će južnokorejska kompanija predstaviti seriju tableta Galaxy Tab 9 te šestu generaciju njihova pametnog sata Galaxy Watch.

Samsung Samsung razvija vlastiti chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji

Ono što možemo očekivati su tri modela tableta (Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9 Plus i Galaxy Tab S9 Ultra) pri čemu je Ultra, naravno, najjači model. Nova serija tableta donijet će određena, ali ne i revolucionarna poboljšanja u odnosu na ranije predstavljene modele. Slično je i sa satovima Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic od kojih također očekujemo snažniji hardver, no ne i neke radikalne nove opcije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti