Objavljene su specifikacije jednog od najzanimljivijih nadolazećih preklopnih telefona

Na papiru, specifikacije izgledaju odlično, a službeno predstavljanje telefona očekujemo tijekom sljedeća 2-3 mjeseca.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.06.2023. / 15:30

OnePlus (Foto: Afp)

Konkurencija na tržištu preklopnih pametnih telefona sve je veća. Među inim, na ovo je tržište nedavno ušao i Google čiji je Pixel Fold na početku pokupio dosta pohvala, no posljednjih dana na raznim forumima javili su se korisnici, uključujući i jednog novinara koji je recenzirao telefon, koji su imali problema s ekranom telefona. Konkurenciju će uskoro zakuhati još jedna popularna mobilna kompanija, kineski OnePlus.

Carl Pei Objavljene nove informacije o telefonu koji bi trebao konkurirati iPhoneu

Iz ove su tvrtke još početkom ožujka najavili da pripremaju svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom. Iako tada nisu najavili datum predstavljanja modela OnePlus Fold, prema tehnološkim medijima to će biti negdje tijekom trećeg ovogodišnjeg kvartala, odnosno otprilike u vrijeme kada i Samsung predstavlja nove generacije svojih preklopnika.

S obzirom na to da je Samsung lider na ovom tržištu, jasno je kako OnePlus želi konkurirati najjačim telefonima, pri čemu bi njegov najveći adut u odnosu na Samsungov Z Fold 5 trebala biti cijena, odnosno trebao bi biti jeftiniji.

Ovaj tjedan u medijima su procurile i opcije koje bi OnePlus Fold trebao imati te one otkrivaju kako će to biti jedan od jačih preklopnika na tržištu. Prema tim informacijama, dijagonala vanjskog ekrana trebala bi iznositi 6,3 inča, dok bi kada se otvori telefon imao 7,8-inčni ekran. Od oba ekrana očekujemo frekvenciju osvježavanja od 120Hz, dok će rezolucija većeg ekrana iznositi 1900x2100 piksela. Telefon bi trebao imati tri kamere sa stražnje strane - glavna rezolucije 48MP, ultraširoka rezolucije 64MP te telefoto kamera, a uređaj bi trebao imati i dvije kamere za snimanje selfija, jednu za vanjski, a drugi za unutarnji ekran.

OnePlus 10T OnePlus krenuo Samsungovim stopama: Hoće li ovo postati novi trend među proizvođačima telefona

Telefon će pokretati Snapdragon 8 Gen 2, imat će 16GB RAM-a, 256GB memorije te 4800 mAh bateriju s podrškom za 67W punjenje (riječ je o punjenju putem kabela, bežično punjenje se, barem u dosadašnjim medijskim natpisima ne spominje). Sve službene informacije, uključujući i cijenu koja bi mogla biti presudna za uspjeh ovog uređaja, trebali bi saznati na predstavljanju kojeg očekujemo uskoro.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti