Iznenađenje na vrhu: TikTok više nije najpopularnija aplikacija na iPhoneu

Zanimljiv je podatak i kako je pandemija koronavirusa utjecala na broj preuzetih aplikacija diljem svijeta. Tako su u drugom kvartalu ove godine korisnici preuzeli ukupno 37,8 milijardi aplikacija.

Martina Čizmić | 18.07.2020. / 09:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mjesecima je TikTok bila najpreuzimanija aplikacija za iPhone. Ova aplikacija za snimanje kratkih videa i objavljivanje na svojevrsnoj društvenoj mreži, oduševila je mlade, a tijekom pandemije koronavirusa mnogima je bila glavni izvor zabave.

No, prema podacima analitičke tvrtke Sensor Tower, u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja, mjesto najpopularnije aplikacije osvojio je Zoom, aplikacija za videokonferenciju. Ta je aplikacija skinuta impresivnih 94 milijuna puta. Treba istaknuti i kako je TikTok u istom razdoblju preuzet 71 milijun puta.

Analitičari ističu kako je Zoomov uspjeh izuzetan jer je rijetkost da takve "ozbiljne" aplikacije prijeđu više od 50 milijuna preuzimanja. Obično su takve impresivne brojke rezervirane ga mobilne igre ili društvene mreže.

Pribrojimo li podacima iz App Storea i podatke iz Google Play trgovine, Zoom, TikTok i igra Pokemon GO spadaju u elitan klub aplikacija koje su premašile više od 300 milijuna preuzimanja u jednom kvartalu.

Zanimljiv je podatak i kako je pandemija koronavirusa utjecala na broj preuzetih aplikacija diljem svijeta. Tako su u drugom kvartalu ove godine korisnici preuzeli ukupno 37,8 milijardi aplikacija (iz službenih trgovina aplikacija). Od toga 9,1 milijarda otpada na aplikacije u App Storeu, a 28,7 milijardi na Google Play.

Kad bismo morali podvući crtu, mogli bismo reći da je koronavirus utjecao na to koje aplikacije kroisnici koriste na svojim pametnim telefonima. Održavanje kontakata, ali i rad od kuće, sigurno su potaknuli Zoomov rast, a zatvaranje u kuće, popularnost TikToka kao novog izvora zabave.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se isti trend nastaviti i do kraja godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti