Iznenađujući uvjeti kupovine: Ako vlasnici Cybertrucka povuku ovaj potez, morat će Tesli platiti minimalno 50 tisuća dolara

Ugovor koji potpisujete s Teslom prilikom kupovine Cybertrucka ima jednu posebnu i neuobičajenu klauzulu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2023. / 11:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tesla je privukla veliku pozornost predstavljanjem svoga prvog električnog pickupa. Dok ga je Musk predstavio kao neuništivog, Cybertruck je pao već na prvom testu kada mu je tijekom predstavljanja razbijen prozor. Mnogi su kritizirali i njegov dizajn, no unatoč tome nagađa se kako je oko 2 milijuna ljudi prednaručilo taj pickup iako još nisu poznate sve njegove specifikacije.

Teslini radnici s prvim serijski proizvedenim Cybertruckom Iako cijena ovog vozila još nije poznata, rezervirala su ga već dva milijuna ljudi

Lista čekanja duga je i na početku ne treba očekivati veliku proizvodnju, tako da bi oni koji su među prvima rezervirali automobil možda mogli pomisliti kako bi ga mogli prodati puno skuplje nekim velikim ljubiteljima Tesle dubokog džepa koji žele što prije sjesti za Muskov pickup. No to neće biti tako jednostavno.

Naime, Tesla je u ugovor o narudžbi Cybertrucka ubacila i zanimljivu klauzulu, a to je da svi kupci tijekom godine dana od preuzimanja ne smiju prodati svoj pickup. Pristajete na uvjete da nećete prodati ili na drugi način pokušati prodati vozilo unutar prve godine od datuma dostave vozila, stoji u uvjetima. Ako vlasnik Cybertrucka ipak pokuša prodati automobil, Tesla će zatražiti zabranu prijenosa vlasništva vozila, a ako im to ne uspije, onda vlasnika mogu kazniti s čak 50 tisuća dolara ili iznos primljen za prodaju automobila, ovisno o tome koja je cifra veća. Također, prodavatelju mogu zabraniti da u budućnosti kupi novu Teslu.

Postoji i iznimka, a to je da ako vlasnik tog automobila ima "dobar razlog za prodaju", on će tada svoje vozilo moći prodati, ali samo - Tesli. Muskova tvrtka platit će originalnu cijenu, ali umanjenu za određenu cifru, odnosno 25 centa po prijeđenoj milji niže, a uzet će se u obzir i stanje i istrošenost vozila, potencijalni troškovi popravka i slično. U slučaju da Tesla ne želi kupiti vozilo, onda može dopustiti vlasniku vozila da ga proda nekom drugom.

Slika nije dostupna Video iz Tesline tvornice potvrdio nagađanja oko opcije koju će imati Cybertruck

Podsjetimo, prošle su čak četiri godine od Teslina predstavljanja Cybertrucka te je njegova prodaja trebala početi puno ranije, no zbog problema s pandemijom, ali i kašnjenja u samoj Tesli, prvi bi kupci automobil trebali dobiti tek krajem ovog mjeseca. Kada je najavljen, u Tesli su rekli kako će njegova cijena iznositi od 40 tisuća dolara, no ona će na kraju vjerojatno ipak biti veća.

Iz Muskove kompanije očekuju kako će znatan utjecaj na financije od prodaje Cybertrucka imati tek za godinu do godinu i pol, a nadaju se da će godišnja proizvodnja tog automobila dosegnuti 200 tisuća.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti