Izraelci razvili dron koji može nositi strojnice i snajperske puške te pružiti najbolju potporu vojnicima na tlu

Novo izraelsko oružje za dronove je iznimno lagano i koristi jedinstveni koncept stabilizacije, koji mu omogućuje precizno pogađanje ciljeva bez obzira na brzinu kretanja drona

Branimir Vorša | 24.01.2022. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Izraelski proizvođač oružja razvio je robotsko oružje koje koristi strojnice i snajperske puške za rušenje statičnih i pokretnih meta tijekom leta.

SMASH Dragon, koji je dizajnirala izraelska tvrtka Smart Shooter, može se montirati na različite oblike bespilotnih zračnih platformi, kao što su dronovi, te može pogađati mete dok lebdi iznad njih.

Na sustav se može montirati jurišna ili snajperska puška kojom operater sa zemlje daljinski upravlja.

Oružje je iznimno lagano i koristi jedinstveni koncept stabilizacije, koji mu omogućuje precizno pogađanje ciljeva bez obzira na brzinu kretanja drona, objavila je navedena tvrtka u priopćenju za javnost.

Sustav ima sofisticirane mogućnosti računalnog vida te može operirati danju i noću.

SMASH Dragon završio je uspješna testiranja pucanja i nalazi se u naprednoj fazi razvoja, ali još nije u funkciji, priopćila je tvrtka Smart Shooter.

Sustav će koristiti tehnologiju Smash 2000 iste tvrtke, koja koristi ugrađene algoritme ciljanja za precizno praćenje i pogađanje ciljeva. Tehnologija je korištena za obaranje Hamasovih dronova i zapaljivih balona lansiranih iz pojasa Gaze, piše Jerusalem Post.

Smart Shooter tehnologija SMASH nudi precizno uklanjanje prijetnji na zemlji, u zraku i na moru, rekao je izvršni direktor Smart Shootera Michal Mor.

Sretni smo što možemo ponuditi istu preciznu, u borbi dokazanu tehnologiju za gađanje ciljeva, postavljenu na bespilotnu zračnu platformu kojom se može upravljati na daljinu, dodao je Mor.

Napomenuo je i da je ključno zadržati sustav laganim jer težina utječe na izdržljivost misije i cijenu kada su u pitanju dronovi.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti