Je li zaslužio suspenziju? Profesor riješio jedan od najvećih problema u školi

Profesor je aktivirao uređaj za blokiranje mobilnog signala – dobio je mir u učionici, a majka jednog djeteta komentirala je kako u slučaju da ubojica upadne u školu, njeno dijete neće moći nikoga nazvati…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.06.2015. / 09:41

Je li zaslužio suspenziju? Profesor riješio jedan od najvećih problema u školi

Mnogim profesorima jedan od najvećih problema u školama posljednjih godina su mobilni telefoni jer učenici, umjesto da prate predavanja, sve više vremena provode buljeći u ekrane mobitela, surfajući internetom, Facebookom ili se dopisujući. Korištenje telefona tijekom nastave, naravno, nije dozvoljeno, no to ne sprječava učenike u korištenju mobitela te škole i profesori pokušavaju primijeniti različite metode kako bi ih odvojili od telefona (npr. uzimaju telefone prije početka nastave i slično). Jedan je američki profesor pronašao prilično učinkovit način na koji je spriječio učenike da tijekom predavanja koriste mobilne uređaje, no zbog njegove prilično radikalne metode, s mobilnim telefonima nisu se mogli služiti niti drugi profesori i učenici u školi.

Naime, Dean Liptak je kupio uređaj za ometanje signala kojeg je aktivirao tijekom svojih predavanja i time si zaista osigurao privremeni mir u učionici, ali je i navukao bijes svojih kolega, a u školu su čak stigli predstavnici mobilnog operatera Verizon koji su zabilježili probleme sa signalom, odnosno s blokiranjem signala na tom području. Kada su u školi shvatili o čemu je riječ, Liptaku je zabranjeno daljnje korištenje ovog uređaja, a on je suspendiran na pet dana bez plaće. Iz škole su za Cnet pojasnili kako je suspendiran jer je ovo njegov drugi prekršaj (prvi je put prekršio pravila kada je prije dvije godine učenicima u testu postavljao pitanja povezana s nasiljem), a u svoju obranu je rekao kako se ranije raspitao o blokiranju signala te mu je jedan policajac navodno rekao kako blokiranje signala nije zabranjeno ako se ne koristi u loše svrhe. No, po američkim zakonima ovi su uređaji zabranjeni i ne smije ih se koristiti – što je na teži način prošle godine saznao jedan muškarac iz Floride koji je kažnjen sa skoro 50 tisuća dolara jer je u svom automobilu koristio uređaj za ometanje signala. On nije volio da drugi vozači oko njega koriste telefone u vožnji pa ih je odlučio blokirati i to je radio u razdoblju od čak godinu i pol do dvije.

Što vi mislite o potezu Deana Liptaka – je li ovaj bivši profesionalni hrvač zaslužio suspenziju ili je na ovaj način svima ukazao na veliki problem s korištenjem telefona na nastavi. Osim profesora u školi, niti roditelji djece čiji su telefoni blokirani nisu bili zadovoljni s potezom Liptaka, a majka jednog djeteta imala je posebno zanimljiv komentar na ovu situaciju. Naime, ona je bila zabrinuta zbog blokiranja signala jer, u slučaju da se u školi pojavi ubojica, njeno dijete ne bi moglo nikoga kontaktirati. 

Foto: Thinkstock

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti