Jedan od najboljih mladih fizičara: Filip Vučić i ove godine državni prvak

Prošle je godine sudjelovao na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike gdje je osvojio brončanu medalju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2022. / 09:54

Filip Vučić (Foto: Prva Gimnazija Zagreb)

Kada se spoje vrhunski talent i odlične radne navike; kada imate sjajnu potporu obitelji i škole - rezultati ne mogu izostati. Dokaz tome je i Filip Vučić, učenik 3. razreda zagrebačke Prve gimnazije, koji iznova ostvaruje vrhunske rezultate na natjecanjima iz fizike.

Filip Vučić tako je i ove godine osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz fizike koje se krajem travnja održalo u Podgori. O njegovom talentu, ali i marljivom radu, govori podatak da je osvojio čak 99 od 100 bodova.

Veliku zaslugu u svemu ima i Filipova mentorica Ivana Božičković Peričić koja je Filipa i njegovog kolegu iz škole, Luku Kalca pripremala za ovo natjecanje u Podgori.

Filip Vučič i Luka Kalac (Foto: Prva Gimnazija Zagreb)

Filip Vučić učenik je trećeg razreda zagrebačke Prve gimnazije i jedan od najboljih i najperspektivnijih mladih fizičara u Hrvatskoj.

Prošle je godine sudjelovao na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, gdje su teorijske i praktične zadatke, za 400 natjecatelja iz cijelog svijeta, pripremali litvanski znanstvenici. Na tom je natjecanju Filip osvojio brončanu medalju i stekao neprocjenjivo iskustvo s jednog takvog svjetskog natjecanja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti