Adam Lowy, jedan od najutjecajnijih mladih ljudi u svijetu, dolazi u Hrvatsku

Move For Hunger inovativni je Adamov projekt koji mobilizira selidbenu industriju kako bi se smanjilo bacanje hrane i pobijedila glad

Martina Čizmić | 16.08.2017. / 10:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska je prvi puta domaćin konferencije E@t: Food in the digital age na koju dolaze neki od vodećih mladih svjetskih influencera i stručnjaka koji će oblikovati našu budućnost.

Prestižni američki magazin Forbes jednog od glavnih predavača zadarske konferencije Adama Lowya uvrstio je u najutjecajnije ljude današnjice do 30 godina.

Ovaj mladi Amerikanac svojim je radom i idejama u svijetu prehrambene industrije napravio iskorak, a njegov projekt Move For Hunger postao je jedna od tema o kojoj izvještavaju brojni svjetski mediji kao što su CNN, New York Times i drugi. Ovaj projekt oduševio je i bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu.

Move For Hunger inovativni je Adamov projekt koji mobilizira selidbenu industriju kako bi se smanjilo bacanje hrane i pobijedila glad. Projekt surađuje s tvrtkama za selidbu kako bi se hrana koja je višak kod selidbi spasila tijekom tog procesa i dostavila lokalnim bankama hrane diljem SAD-a i Kanade.

Move For Hunger pomaže podići svijest o tome da se 42 milijuna Amerikanaca bori s glađu te ujedno nudi jednostavnu priliku za akciju. U osam godina skupljeno je više od 3.8 milijuna kilograma hrane, dovoljno za sedam milijuna obroka onima kojima su potrebni.

Adam će na hrvatskoj E@t: Food in the digital age konferenciji održati predavanje pod nazivom Food waste and how to tackle it.

Kad sam čuo za Taste and Travel Festival, pomislio sam da je predobro da bi bilo istinito! Nadam se da ću širenjem svoje priče i modela MFH inspirirati druge da istraže načine kojima se mogu mobilizirati postojeći resursi u Hrvatskoj kako bi činili dobro. Nadam se i da ću nešto naučiti od ostalih sudionika i upoznati hrvatsku kulturu, izjavio je Adam Lowy ususret dolasku u Hrvatsku.

Konferencija se održava u zadarskom Arsenalu 26. kolovoza. Neke su od tema food waste, 3D-printeri, blockchain-tehnologije, a cilj je povezati mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na svoj poduzetnički poduhvat.

Taste and Travel održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni je partner festivala HEP. Konferenciju E@t i ostale dijelove festivala pomogli su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d., Jamnica te Hrvatska gospodarska komora.

Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jagermeister i hostel Forum. Uz konferenciju održavaju se i tradicionalni Sajam proizvodi hrvatskog sela koji okuplja OPG-izlagače iz cijele Hrvatske. Craft Beer Festival ponudit će više od 50 vrsta craft piva, od kojih su mnoga noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan.

U sklopu festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program na kojem će tijekom vikenda nastupiti grupa Vatra, Kuzma i Shaka Zulu te brojni drugi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti