Jedan od najvećih influencera upozorava: Kraj je blizu, nađite si konkretan posao

Društveni fenomen koji je mnoge diljem svijeta učinio bogatima samo zato što objavljuju fotografije, videa i objave na društvenim mrežama, po njegovu je mišljenju, na svom kraju.

Martina Čizmić | 25.07.2018. / 12:15

Fat Jewish (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)

Jedan od najvećih influencera na Instagramu, Fat Jewish, uvjeren je kako se velikim koracima približava kraj njegove (ali i svih ostalih) influencerske karijere. Taj Amerikanac uspio je prikupiti 10 milijuna pratitelja na Instagramu zahvaljujući svojim smiješnim, ali i provokativnim objavama. No iako je još uvijek "na vrhuncu slave", svjestan je da to ne može potrajati.

Društveni fenomen koji je mnoge diljem svijeta učinio bogatima samo zato što objavljuju fotografije, videa i objave na društvenim mrežama, po njegovu je mišljenju, na svom kraju.

Svi žele biti influenceri. Nitko ne želi raditi, rekao je Fat Jewish (pravim imenom Josh Ostrovsky) u razgovoru za CNNMoney te dodao: Mislim da bi ljudi trebali naučiti kako stvoriti nešto od početka. To će vas dovesti dalje nego internet.

Možda je to samo njegovo osobno mišljenje, no možda zaista zna nešto što ostatak influencera (još) ne zna.

Ostrovsky je u suradnji s prijateljima osnovao tvrtku Swish koja proizvodi vina zanimljivih imena kako bi "ponovno izmislili vino i učinili ga zabavnim". Tako možete isprobati "rose bijele cure" ili "pinot grigio za teška obiteljska okupljanja".

Ljudima je pomalo dosta društvenih mreža. Jer koliko puta mogu pogledati fotografiju tvog djetata ili zalaska sunca iznad Los Angelesa? Zato želimo ljudima pružiti prave stvari, a to je jedan od razloga zašto sam se okrenuo proizvodnji vina, dodaje Ostrovsky.

 

 

Uvjeren je kako će u jednom trenutku doći do zasićenja tržišta jer će se jednostavno pojaviti previše influencera, a to će rezultirati padom njihove vrijednosti.

Iako u svijetu nema mnogo megainfluencera koji se mogu pohvaliti s milijunskom pratnjom, to ne znači da su influenceri potpuno otpisani.

Brandovi su svoju pozornost okrenuli mikroinfluencerima, pojedincima koji imaju do 250 tisuća pratitelja, jer im to omogućuje da prilagode promotivnu poruku točno određenoj publici.

Uostalom, uz toliko različitih društvenih mreža (i novih koje se svako toliko pojave), uvijek će biti potrebe za osobom koja će promovirati neki brend svojim pratiteljima, prijateljima ili jednostavno obožavateljima. Samo se u budućnosti možda neće zvati influenceri.

Izvor: CNNMoney

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti