Jedinstvena startup konferencija u Splitu spaja startup scenu i jedrenje

U Splitu će se održati zanimljiv događaj koji će na jednom mjestu spojiti konferenciju, startup svijet i jedrenje.

Martina Čizmić | 22.05.2019. / 07:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Split će od 22. do 23. svibnja biti domaćin zanimljivom i sasvim drugačijem događaju u inovativnom startup svijetu. Na jednom će mjestu okupiti predstavnike startup zajednice koji će sudjelovati u konferenciji, ali i imati prilike odmjeriti snage na moru.

Glavni je dio događanja, otvoren za sve zainteresirane, smješten na Splitskoj rivi i službeno počinje u srijedu 22. svibnja u 12 sati svečanim otvorenjem na kojem će sudjelovati župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, uz njega će poveznicu turizma i primjene novih tehnologija predstaviti Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Još jedan župan Ivo Žinić iz Sisačko moslavačke županije predstaviti će inovativni regionalni projekt koji je već dobio značajna međunarodna priznanja, a odnosi se na uspostavu centra gaming industrije jer su prvi u Hrvatskoj između ostalog inicirali i pokrenuli četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj video igara u Sisku za koji je već sada interes ogroman.

Glavni direktor za segment poslovnih korisnika Ivan Gabrić iz A1 prikazat će što nam telekom priprema za podršku razvoju budućih inovacija. Nakon toga slijedi javni forum o budućnosti digitalnih tehnologija na kojem će sudjelovati brojni domaći i svjetski stručnjaci. Jedan od njih je Eddie Virgo Ng iz Indonezijskog Blockchain udruženja koji će predstaviti nove modele glasanja preko blockchain sustava kao podrška efikasnosti i kvaliteti demokracije. Razgovarat će se i o budućnosti i izazovima financijske industrije, kriptovalutama, umjetnoj inteligenciji i ostalim zanimljivim temama iz područja tehnologije i startupova.

Jedan od panela konferencije ima naglasak na modelima poticanja i financiranja startupova u ranoj fazi na kojem će sudjelovati iskusni VC investitori iz Italije kao i MIT-ovi predstavnici za centralnu Europu koji vode njihov akcelerator u Varšavi. Imamo i predstavnika francuske platforme BpiFrance za povezivanje projekata, startupova, partnera i investitora.

U sklopu konferencije održat će se i radionica ESIL Early-Stage Investing Launchpad za one koje zanimaju izazovi investiranja i žele postati poslovni anđeli investitori, a koju će voditi iskusna investitorica iz Milana Francesca Natali.

S obzirom na to da se u javnom dijelu događanja otvara mogućnost sudjelovanja široj publici, znači svim zainteresiranima bilo domaćim Splićanima ili stranim gostima, samim time stvaramo novu ponudu kojom možemo privući stranu publiku koju zanima ova tematika.

Uz konferencijski sadržaj na splitskoj Rivi dodana je još jedna atrakcija - jedriličarska regata koja će se događati dan kasnije 23. svibnja u akvatoriju bračkog kanala između Splita i Brača te dijelom ispred Podstrane.

"Ovo je velika prilika da se Split pozicionira kao atraktivna svjetska lokacija za organizaciju ovakvih događanja i da naši poduzetnici ostvare globalne kontakte, čime im se otvara put prema internacionalizaciji i novim tržišnim prilikama", ističu organizatori te dodaju kako su, u slučaju lošeg vremena, osigurali i alternativni zatvoreni prostor.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti