Jednim klikom do točne lokacije punionice za električna vozila u Hrvatskoj

Korisnici električnih vozila na jednom mjestu imaju točne lokacije punionica za električna vozila i cijene punjenja.

Martina Čizmić | 23.07.2020. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vozači električnih vozila u Hrvatskoj na raspolaganju imaju zanimljivu digitalnu uslugu punjenja espoTs. Radi se o aplikaciji koja je razvijena unutar Hrvatskog Telekoma i koja krajnjim korisnicima omogućava pronalazak, navigaciju i korištenje punionica za električna vozila bez pretplate i potpisivanja ugovora. Aplikaciju je moguće koristiti i za rezervaciju jedne od 180 punionica kojima upravlja Hrvatski Telekom diljem Hrvatske, dok se za korištenje usluge punjenja električnih vozila potrebno registrirati kroz aplikaciju.

 

S više od 300 mjesta za punjenje svih vrsta električnih vozila te s postavljenih više od 50 posto svih javno dostupnih, interoperabilnih e-punionica u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom danas je najpouzdaniji tehnološki partner u njihovoj implementaciji te pružanju digitalne usluge punjenja električnih vozila. Putem ovog, ali i niza drugih tehnoloških rješenja Hrvatski Telekom nastoji povezati sve u Hrvatskoj s prilikama koje im tehnologija pruža.

 

Korištenje aplikacije espoTs korisnicima će dodatno olakšati postupak punjenja električnih vozila, a kontinuiranim širenjem mreže e-punionica za punjenje električnih vozila, kao ekološki najprihvatljivijeg rješenja u prometu, nastojimo pružiti dodatni poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša, izjavio je Jere Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika u Hrvatskom Telekomu.

 

espoTs aplikacija korisnicima nudi: fotografije i točne lokacije punionica za električna vozila, informacije o cijenama punjenja za sve punionice, pregled troškova punjenja i mogućnost preuzimanja potvrda o kupnji na e-mail, jednostavnu naplatu putem kreditnih i debitnih kartica, ili prepaid bonom, informacije o radnim vremenima i ograničenjima pristupa punionica, prikaz zauzetosti punionica, filtriranje rezultata pretrage prema različitim kriterijima: brzini punjenja, vrsti priključka za punjenje, točkama interesa, prikaz sadržaja u blizini punionica (trgovine, zabava), pokretanje i zaustavljanje punjenja vozila kroz aplikaciju te brojne druge funkcionalnosti.

 

Korištenje aplikacije espoTs je besplatno, a za prvih 100 korisnika espoTs usluge punjenja, Hrvatski Telekom je u suradnji s nedavno osnovanom Udrugom korisnika električnih vozila Strujni krug osigurao promotivne bonove dobrodošlice u iznosu od 100 kuna.

 

Razvoj aplikacije espoTs omogućen je uz podršku Connecting Europe Facility programa Europske unije, a u sklopu projekta Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi, koji Hrvatski Telekom provodi u suradnji s partnerima od 2017. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti